Headerafbeelding

The International Award For Young People

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is een externe Award, wat betekent dat scouts niet alleen bij Scouting, maar ook via een middelbare school aan dit programma kunnen meedoen. Wereldwijd hebben al meer dan 8 miljoen jongeren meegedaan!

Let op: einde TIAFYP binnen Scouting

Na een aantal succesvolle jaren The International Award For Young People binnen Scouting te hebben aangeboden, zal dit in 2023 gaan stoppen. Vanaf juli 2023 zullen de aanmelding en de Awardbegeleiding weer via Award Nederland gaan lopen. 

Dat wil echter niet zeggen dat je als scout deze Award niet meer kan doen. Onderdelen als vrijwilligerswerk en individueel talent kan je nog altijd binnen Scouting oppakken.

Wil je nog met brons starten? Dan kan je dat nu nog doen via Scouting. Daarvoor moet je je voor 1 juli 2022 inschrijven. Je Award dient dan voor 1 juli 2023 afgerond te zijn.
Zilveren en gouden deelnemers wordt gevraagd zich nu alvast bij Award Nederland in te schrijven en daar aan te geven dat je scout bent. Dat kan je doen via deze link.

De Awardbegeleiding van de nu nog lopende Awardtrajecten op het niveau van zilver en goud zullen worden afgerond en in september 2023 worden overgedragen aan Award Nederland.

Het programma

Scouts, explorers en roverscouts verleggen hun grenzen als ze meedoen aan dit awardprogramma. Ze leren wat ze zelf graag willen leren, ontwikkelen nieuwe (sociale) vaardigheden en dragen tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. De onderwerpen die bij deze award aan bod komen vallen onder de activiteitengebieden Expressie, Identiteit, Samenleving en Sport & Spel.

Meer weten over The International Award For Young People? Download de folder!

Hoe doe ik mee?

Wil je meedoen aan het behalen van zo’n prachtige Award? Ga dan als volgt te werk.

Oriëntatie

Lees de flyer en de handleiding door. Bespreek je voornemen om mee te gaan doen aan The International Award For Young People met je (bege)leiding en je ouder(s)/verzorger(s), mensen die je kunnen suppporten tijdens het werken aan deze Award. Deze Award vergt namelijk best veel inzet en doorzettingsvermogen en een grotere tijdsbesteding dan de andere Awards. Je zal hier voornamelijk buiten de Scoutingopkomsten tijd aan moeten besteden.

Heb je in deze fasen al vragen? Mail dan naar awardteam@scouting.nl

Aanmelding
Zodra je hebt gekozen voor welk Awardniveau je wil gaan, kun je de aanmelding in gang zetten door het volgende formulier in te vullen: Inschrijfformulier The International Award For Young People.

Aan de slag
Als de aanmelding gedaan is, wordt er contact met je opgenomen om met je te bespreken welke stappen er verder nodig zijn om met het programma aan de slag te gaan. 

Ondersteuning

Tijdens het gehele traject wordt je begeleid door een Awardbegeleider. Heb je vragen over de invulling van het programma of kom je ergens niet uit? Dan kan je altijd contact opnemen met het Landelijk spelteam TIAFYP van Scouting Nederland via awardteam@scouting.nl.

Afronding

Heb je alle onderdelen afgerond, dan kijk je samen met je Awardbegeleider of er is voldaan aan de internationale voorwaarden van de Award. Is alles in orde? Dan krijg je de Award, een certificaat en een Awardbadge op een feestelijke manier uitgereikt! 

Ervaringen

Anne Roos, Janouk en Joppe gingen je voor. Lees hieronder wat zij deden voor hun Awardtraject.

Anne Roos

Sport: “Bij hockey wilde ik graag assistent-trainer worden en laten zien dat je ook als niet heel ervaren hockeyer, kinderen een goede basis en plezier kunt geven in de sport.”

Individueel Talent: “De wereld wat opener maken voor doven en slechthorenden was mijn doel, maar ook voor mensen met een goed gehoor de dovencultuur wat dichterbij brengen. Dat is prima gelukt!”

Vrijwilligerswerk: “Bij een Scoutinggroep ben ik leiding gaan geven en bekijken waar mijn kwaliteiten liggen binnen het leidingteam en hoe ik het beste uit me zelf en uit mijn scouts kan halen.”

Janouk
Sport: “Hardlopen om zo mijn conditie te verbeteren was het doel. Als afsluiting heb ik 5 kilometer bij de Feyenoord Foundation Run gelopen.”

Individueel Talent: “Ik heb gekozen voor video-editing. De uitdaging was een promotiefilmpje maken voor mijn Scoutinggroep. Ik vond dit het leukste awardonderdeel!”

Vrijwilligerswerk: “Bij de “Klimroos en Ridderclub” heb ik elke woensdagavond een knutselactiviteit georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar.”

Expeditie: “Mijn expeditie was de “Pats Boem Exploratie HIT”. We zijn vanaf Harderwijk naar Biddinghuizen gelopen en hebben daar overnacht op een boerderij.”

Joppe
Sport: “Ik heb Krav Maga (zelfverdediging) gedaan met als doel technieken onder de knie te krijgen en vooruitgang te boeken.”

Expeditie: “Mijn doel was om niet zo snel leiding te nemen, een hele uitdaging als je de andere mensen nog niet kent. Gelukkig waren we al snel bevriend en hebben we een mooie expeditie gehad, dingen die anders gingen dan gepland werden opgelost en we hebben erg veel lol gehad.”

Scouting Academy