Headerafbeelding

Vakopleider snelcursus EHBO

Scouting Nederland en het Rode Kruis hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van deze samenwerking is om alle kaderleden van Scouting Nederland competent te maken met basisvaardigheden EHBO. Om dit doel te bereiken kent Scouting Academy het landelijke team EHBO, dat verantwoordelijk is voor de opleiding van de vakopleiders en de opleiding, herhalings- en bijscholingslessen en ondersteuning van regionale thema-instructeurs EHBO.

Wat is de functie vakopleider EHBO?

Binnen de samenwerking tussen Scouting Nederland en het Rode Kruis bestaan twee functies: de vakopleider en de thema-instructeur. Het Rode Kruis leidt scouts met een geldig instructeursdiploma (Oranje Kruis of Rode Kruis) op tot vakopleider EHBO. Dit is een landelijke functie. Deze vakopleider zorgt in teamverband voor de juiste ondersteuning van de thema-instructeurs.

Hoe word ik vakopleider?

Je bent in het bezit van een geldig Oranje Kruis instructeursdiploma of Rode Kruis instructeurscertificaat. Als vakopleider wordt je opgeleid door het Rode Kruis in 6 dagdelen. Na je opleiding treed je toe tot het landelijke team EHBO.

Wat wordt er verwacht van een vakopleider?

Als vakopleider ga je het land in om in 4 dagdelen thema-instructeurs op te leiden. Daarnaast help je mee om de jaarlijkse bijeenkomsten voor thema-instructeurs te organiseren en te begeleiden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt de thema-instructeur getoetst op zijn didactische kennis en zijn praktische vaardigheden. Dit doe je uiteraard niet alleen, maar samen met de andere vakopleiders in het landelijke team. Als vakopleider volg je jaarlijks een herhaling om gekwalificeerd te blijven. Deze herhaling wordt gegeven door het Rode Kruis.

Meer informatie?

Heb je interesse om vakopleider te worden? Stuur dan een e-mail naar ehbo@scouting.nl.

Scouting Academy