Headerafbeelding

Niet-direct leidinggevenden

Voor groepsbegeleiders, praktijkbegeleiders, besturen, regiomedewerkers e.d. worden diverse landelijke trainingen gegeven. Op deze pagina vind je meer over het aanbod van komend jaar en de inhoud van de trainingen. De data van trainingen vind je in de trainingskalender.

Trainingsaanbod

De data van alle trainingen zijn te vinden op de trainingskalender. Wil je gelijk inschrijven? Inschrijven kan via Scouts Online (Tip: log eerst in op Scouts Online en klik daarna op deze link)

 • In Scouting werken we eigenlijk bijna altijd in een team. Als jullie team al super efficiënt is en echt als een team werkt, dan kun je deze training gerust overslaan. Wil je actief aan de slag met hoe je van een verzameling individuen stap voor stap een echt team kunt maken, dan is dit een training voor jou.

  In deze nieuwe training gaan we niet eindeloos praten over teambuilding, maar actief aan de slag met oefeningen en methodieken voor teambuilding.

  Inschrijven via Scouts Online

 • Van alle begeleidingsstijlen is coaching op dit moment de stijl die het meeste aandacht krijgt. In deze cursus beginnen we met een kort overzicht van de verschillende begeleidingsstijlen en focussen we ons daarna op coaching. We gaan actief aan de slag met de verschillende stappen in het proces van coaching en oefenen met verschillende technieken. Na deze training ben je geen coach, maar heb je wel een aantal extra instrumenten geleerd die je kunt toepassen in de dagelijkse werk en Scouting praktijk.

  Deze cursus is onderdeel van de routekaart voor groepsbegeleiders en praktijkbegeleiders.

  Inschrijven via Scouts Online

 • Wat voor leider ben jij? Hoe geef jij leiding? Welke situaties zijn jou op het lijf geschreven en welke zijn lastig voor je? Wanneer geef jij het stokje over aan een ander? Hoe geef je leiding aan je eigen doen en laten? In deze training starten we met vanuit leiderschapsrollen, kijken we naar jou leiderschapsstijl(en) en werken we toe naar hoe jij leiding geeft aan jezelf.

  In deze training hebben we het dus niet over hoe je leiding geeft aan een spel of activiteit, maar over hoe je leiding geeft aan een team en jezelf.

  Inschrijven via Scouts Online

 • Tijdens deze training gaan we oefenen op een actieve en interactieve manier met verschillende gespreksvormen (interview, slecht nieuws gesprek, etc) en gesprekstechnieken (vragen stellen, luisteren, etc).
  Daarnaast besteden we aandacht aan brainstormen, intervisie en feedback geven. Deze training is bedoeld voor een ieder die het leuk vindt om haar of zijn communicatie vaardigheden te oefenen en misschien aan te scherpen. Deze training is voor niet direct leidinggevenden.

  Inschrijven via Scouts Online

Scouting Academy