Headerafbeelding

Training diversiteit

Hoe open en divers is Scouting? Loop op een Scoutingevenement rond en je begeeft je in een bont gezelschap dat tegelijkertijd een eenheid vormt. Diversiteit alom! Maar is Scouting echt wel zo open en divers? In de workshop Diversiteit krijg jij praktische handreikingen om actief met diversiteit aan de slag te gaan binnen Scouting. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt, nu en in de toekomst.

Wat is de tijdsbesteding?Dat stemmen we graag op maat af
Wanneer kan ik meedoen?Dat is op afspraak
Waar kan ik meer informatie vinden?Mail naar scoutingacademy@scouting.nl
Op welke manier kan ik het leren?Workshop

Toelichting

Bij Scouting is iedereen welkom toch? Hoe zorg je ervoor dat ook iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt? Daar ga je mee aan de slag in deze training. Samen met anderen leer je wat diversiteit nou precies is en waarom het zo belangrijk is om je bewust te zijn van de rol van diversiteit binnen Scouting.

Je krijg inzicht in de manier waarop jij omgaat met diversiteit op het gebied van leeftijd, gender of cultuur. Door interactieve oefeningen, praktische tools en reflectie oefeningen leer je je eigen vooroordelen en de vooroordelen die in je groep leven te herkennen, leer je hoe je diversiteit actief kunt omarmen en hoe je diversiteit kunt inzetten om samenwerking in je groep te verbeteren.

Heel geschikt voor een leidingweekend of een regiobijeenkomst.

"Jullie workshop heeft mij zoveel nieuwe inzichten gegeven, ik ga ervoor zorgen dat dit onder de aandacht komt in onze groep!”

Scouting Academy