Scouting Academy

Scouting Academy maakt het mogelijk om opgedane ervaringen en vaardigheden (competenties) van zowel binnen als buiten Scouting te laten erkennen. Dit is niet alleen handig voor binnen de Scoutingorganisatie maar is tevens een mooie aanvulling op je cv. Ook binnen je studie kan je het gebruiken als extern verworven competenties (EVC’s) waardoor je niet dubbelop hoeft te leren.

Gilwell-cursus

Je tijd bij de roverscouts kan wel eens de mooiste tijd in je Scoutingcarrière zijn, je krijgt er verhalen en herinneringen voor het leven! Ook ontwikkel je je steeds meer en daar past een Gilwell-cursus goed bij.

Wil je een rol of functie binnen Scouting in Nederland goed vervullen, dan moet je gekwalificeerd zijn. Of je gekwalificeerd bent, toon je aan door te laten zien dat je over de benodigde competenties beschikt. Dit wordt bekeken door de praktijkbegeleider van je groep maar kan ook getest worden tijdens een training of een toets in een e-learning module. Als je een functie binnen Scouting wilt gaan vervullen, kun je in de functieomschrijving lezen wat de functie inhoudt en wat er wordt verwacht qua tijdsinvestering. De manier waarop je leert, moet aansluiten bij jouw beschikbare tijd en behoefte. Daarom kun je tijdens het traject van je roverscoutsperiode alvast beginnen vast te leggen wat je hebt gedaan en wat je hebt geleerd. Dit helpt je om na je tijd als roverscout aan te kunnen tonen dat je die kennis en ervaring hebt opgedaan.

Meer informatie over Scouting Academy, zoals de rol van de praktijkbegeleider, de verschillende modules die ontwikkeld zijn en informatie over CWO-examens staan op het gedeelte Scouting Academy