Traject

Voorbeeldactiviteiten

Tijdens het Traject kun je verschillende activiteiten doen. Je kunt hierbij onder andere denken aan het organiseren van spelmiddagen in een asielzoekerscentrum, het coördineren van een giro 555 hulpactie in je gemeente, het opzetten van een vakantiespelweek of het opzetten van een samenwerking met jongerenwerkers.

De tweede fase, het Traject, is de langste fase van het roverscoutsprogramma. In deze periode beleef je de kern van het roverscoutsprogramma door samen met je medestamleden leuke en uitdagende activiteiten te doen. Daarnaast realiseer je je drie persoonlijke uitdagingen, al dan niet samen met anderen. Hiermee kun je een badge verdienen. Deze badge is in drie stukken verdeeld. Na elke uitdaging ontvang je een deel en na drie uitdagingen heb je de totale badge compleet. In deze fase kun je ook gevraagd worden om mentor te zijn van een nieuwe roverscout en kun je, als je wilt, zitting nemen in het stambestuur.

61410-2

Voorbeelden uitdagingen

Wat zijn jouw uitdagingen tijdens je Traject? We zijn op zoek naar veel toffe voorbeelden. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Certificaten

Voor het behalen van de uitdagingen 1, 2 en 3 zijn certificaten beschikbaar, behorende bij de badge.