Kamp

Het zomerkamp is meestal een van de leukste activiteiten van het jaar, maar ook een punt van veel discussie. Van wilde buitenlandplannen en survivaltochten door de natuur, tot relaxvakanties waar het bier rijkelijk vloeit. Voor het organiseren van een kamp maak je in de basis gebruik van dezelfde stappen als voor het programmeren van je opkomsten. Daarnaast nog een aantal andere zaken om bij stil te staan:

  • Verdeel de taken over alle roverscouts en zet op papier wie waarvoor verantwoordelijk is.
  • Leg de periode waarin je op kamp gaat vast.
  • Bepaal waar je naar op kamp wil en vergeet niet een locatie vast te leggen.
  • Ga na hoeveel budget er is en of er nog financiële acties nodig zijn.
  • Ga na of je de benodigde verzekeringen hebt (meer informatie over verzekeringen vind je op Scouting.nl).
  • Maak een materiaallijst, voor zowel de praktische zaken als de aankleding van je terrein, en denk na over hoe je het materiaal naar je kampterrein gaat vervoeren.
  • Regel het vervoer naar het kampterrein en denk aan een inzittendenverzekering als er met de eigen auto gereden wordt.
  • Welke activiteiten gaan jullie doen en maak je hierbij gebruik van een thema?
  • Vergeet niet de tijd te nemen voor de terugreis en opruimen.
  • Evalueren doe je natuurlijk na afloop van het kamp, maar ook tijdens het kamp is het goed om voor jezelf een aantal verbeterpunten op te schrijven.

Zoek je locatie

Op zoek naar een leuke locatie in Nederland? Klik hier voor de Accommodatiegids en vind de ideale locatie voor jouw kamp! Wil je echt 'op z'n scouts' kamperen? Kijk dan welke Labelterreinen er zijn in Nederland en reserveer direct online. Liever naar het buitenland? Kijk dan op 'Where to stay in Europe'. Daarnaast is er een download met kampeerlocaties voor scouts in Europa . Je kunt ook een kijkje nemen op de volgende internetpagina's van Scoutingkampeerterreinen:

Primitief kamperen
Wil jij echt primitief kamperen midden in de natuur? Maak dan gebruik van een militair oefenterrein voor je expeditie! Meestal zijn er op deze terreinen geen voorzieningen aanwezig, echt primitief dus! Je kunt gebruik maken van de volgende terreinen. Klik op het terrein voor een kaartje.

Aan de kaarten kunnen geen rechten ontleend worden. De informatie is aan verandering onderhevig en Defensie is vrij om groepen andere percelen toe te wijzen.

Let op: Je moet het aanvraagformulier minimaal 8 weken van tevoren opsturen.

Overige terreinen in Nederland
Natuurlijk zijn er nog veel meer terreinen in Nederland waar je kunt kamperen: