Awards

 

Wil je jezelf nog meer uitdagen? Ga dan voor een award! Awards zijn thema-insignes waar je een langere tijd mee bezig bent.

Welke awards zijn er?

Je hebt de keuze uit vier verschillende awards. Voor de Development en Nature Award doe je allerlei activiteiten samen met (een aantal) andere roverscouts uit je stam. Voor de Europe Award kun je kiezen of je dit samen of alleen doet, en de vierde award is sowieso een individuele award.

  • Development Award: bij deze award komen onderwerpen aan de orde als waar ben jij goed in, samenwerken in je stam en iets betekenen voor een ander. De activiteitengebieden die hierbij aan bod komen, zijn Identiteit en Samenleving. Daarnaast hebben de activiteiten een link met de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties.
  • Europe Award: deze award daagt je uit (meer) internationale contacten op te doen. Je kunt kiezen uit vier verschillende soorten internationale projecten, zowel binnen als buiten Scouting. In een voor jou onbekende omgeving maak je kennis met andere mensen en culturen. Deze award valt onder het activiteitengebied Internationaal.
  • Nature Award: deze award is een combinatie van twee bestaande programma’s van de internationale Scoutingorganisaties WAGGGS en WOSM: de Biodiversity challenge badge en het World Scout Environment Programme. Bij deze award ga je aan de slag met de thema’s natuur, milieu en biodiversiteit. Daarmee valt deze award onder het activiteitengebied Buitenleven.
  • The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is een externe award, wat betekent dat scouts niet alleen bij Scouting, maar ook via een middelbare school aan dit programma kunnen meedoen. Wereldwijd hebben al meer dan 8 miljoen jongeren meegedaan! Wil je meer weten over deze award? Kijk dan op deze pagina.

 

Development Award ROV RGB Europe Award ROV RGB Nature Award ROV RGB

 

IAFYP BRO RGB IAFYP ZIL RGB IAFYP GOU RGB

 

Meedoen

Wil je meedoen aan het behalen van een award? Lees dan hieronder hoe je te werk gaat.

Oriëntatie
Allereerst zal je moeten kiezen welke award je wilt gaan doen. Wat spreekt je aan en waarom? Lees de beschrijvingen van de verschillende awards eens goed door en bespreek je voornemen met de andere roverscouts en je coach of adviseur. Zij kunnen je helpen met kiezen en het is natuurlijk ook erg leuk om met elkaar aan een award te werken.

Aanmelding
Zodra je hebt gekozen welke award je wilt gaan doen (en met wie je dat gaat doen), kun je je aanmelding in gang zetten door één van onderstaande formulieren in te vullen. Voor de Development, Europe en Nature Award kun je je (met een aantal andere roverscouts) aanmelden. Voor The International Award For Young People kun je je alleen individueel inschrijven.

Aan de slag
Als de aanmelding gedaan is, kun je met het programma aan de slag. Volg de handleiding van de gekozen award en ga de uitdagingen aan!

Ondersteuning
Mocht je vragen hebben over de invulling van het programma of ergens niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met het landelijk Team awards via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afronding
Wanneer je alle onderdelen van de gekozen award hebt gedaan, lever je een verslag in bij het landelijk Team awards om te laten weten dat je de award hebt afgerond. Zij zullen ervoor zorgen dat jouw behaalde award in Scouts Online geregistreerd wordt. Daarna kun je zelf bij de ScoutShop de awardbadge bestellen.

Een award behaald, wat nu?

Heb je de smaak van de awards te pakken? Ga dan verder met één van de andere awards.

Downloads: handleidingen en meer

Voor elke award is een handleiding geschreven waarin je meer informatie vindt over wat er van je verwacht wordt om de award te behalen.

Bewaren