Rainbow Scouting

Scouting staat open voor iedereen. We vinden het belangrijk dat iedereen binnen Scouting zichzelf kan zijn. Volgens onderzoek valt één op de tien jongens of meiden in de categorie LHBTIQ+. Dit is een verzamelterm waarmee iedereen bedoeld wordt die zich niet identificeert als hetero. Hoe kun je hier als jeugdlid, vrijwilliger of Scoutinggroep mee omgaan binnen Scouting? De informatie op deze pagina's helpt je hierbij.

Hieronder worden de termen toegelicht.

L staat voor lesbisch / lesbo (meiden die op meiden vallen)
H staat voor homo (jongens die op jongens vallen) soms ook aangeduid met gay
B staat voor biseksueel (mensen die zowel op jongens als op meiden verliefd kunnen worden
T staat voor transgender, mensen die voelen dat ze zijn geboren in het verkeerde lichaam
Q staat voor queers en wordt veel gebruikt als overkoepelende term voor seksuele en genderminderheden, mensen die vinden dat ze niet in één van de andere hokjes passen, noemen zich vaak queer
Q zou ook kunnen staan voor ‘questioning’. Mensen die nog niet weten wat ze zijn, zouden zich hieronder ook kunnen scharen
I staat voor mensen interseksueel zijn (zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken)
A staat voor mensen aseksueel zijn

Scouting Nederland LHBT+ badge
Scouting heeft een teken ontwikkeld voor iedereen die zich identificeert als LHBTIQ+, maar ook voor alle leden die van mening zijn dat iedereen het recht heeft om uit te komen voor zijn of haar eigen (seksuele) voorkeur of genderidentiteit. Het teken combineert de typische Scoutingdasring met het internationale teken voor LHBTIQ+, de regenboog. Je kunt het Rainbow Scouting teken als badge aanschaffen bij de ScoutShop en dragen op de rechtermouw van je Scoutfit.