Headerafbeelding

Voor slachtoffers

Als je te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag komt er in korte tijd veel op je af. Hoe kan je het beste handelen?

Informeer het bestuur van je groep over wat er is gebeurd. Vind je dit moeilijk/spannend, neem dan iemand mee die je vertrouwt en die je kan bijstaan. Ben je er nog niet aan toe om het bestuur te informeren, maar wil je er wel graag over praten? Deel dan je verhaal met de vertrouwenspersoon van je groep. De vertrouwenspersoon luistert naar je en jullie kunnen (als jij dat wilt) samen kijken wat er nog meer mogelijk is.

Ben je slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag in een verder verleden, en wil je dit graag alsnog kenbaar maken bij ons, dan kan je een mailtje sturen naar socialeveiligheid@scouting.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen.