Rookvrije Scoutinggroepen

Steeds meer Scoutinggroepen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Wil jij dit ook voor jouw Scoutinggroep? Lees hieronder alle informatie en download gratis materialen. Bijvoorbeeld het handige stappenplan voor een rookvrije Scoutinggroep.

Waarom een rookvrije Scoutinggroep?

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensenzien roken naar wie zij opkijken, zoals leiding of ouders. Een rookvrij Scoutingterrein maakt roken minder normaal en daarmee minder aantrekkelijk voor kinderen. Bovendien wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije Scoutinggroep draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Help je mee?

Materialen

Er zijn verschillende materialen beschikbaar om makkelijk aan de slag te gaan om jouw Scoutinggroep rookvrij te maken:

Borden rookvrij

De borden met het rookvrij vinkje zijn gratis verkrijgbaar voor Scoutinggroepen. Via deze link kan je de borden aanvragen.

Aanmelden voor de Rookvrije Generatie Awards!

Tot en met 20 maart kan iedereen initiatieven die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie aanmelden voor de Rookvrije Generatie Awards. Met de Rookvrije Generatie Awards zetten we mooie initiatieven in het zonnetje. Wil jij iemand of een Scoutinggroep aanmelden? Tot en met 20 maart kan iedereen initiatieven aanmelden in de categorieën: bedrijven, gemeente, kinderen, media, recreatie, scholen, sportverenigingen en zorg via: www.rookvrijegeneratie.nl/awards.

De aanmeldingen worden beoordeeld op deze voorwaarden. Uit alle aanmeldingen worden initiatieven geselecteerd waar het publiek vanaf 7 april op kan stemmen. Publiekstemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury toegekend. Op 27 mei vindt de uitreiking van de Rookvrije Generatie Awards plaats.

Heb je vragen over rookvrije Scoutinggroepen?