Vrijwillig(st)ers

vrijwilligsters header

Op 26 juni 2018 kwam een groep vrouwelijke leden van Scouting Nederland bij elkaar om met elkaar te praten over de oprichting van een Vrouwen in Scouting-netwerk. #TeamGirlNL. Why? Omdat wij geloven dat wij kunnen laten zien dat meiden alles kunnen bereiken wat ze willen. How? Wij zijn het goede voorbeeld. What? Ondersteunen (meidenunits), verkennen, laten zien en bewustwording, het organiseren van een landelijke meidendag, netwerk inzetten voor verbinding en aansluitng andere initiatieven. De leden van dit netwerk kunnen rolmodel en inspiratie zijn voor de meiden en vrouwen binnen Scouting Nederland. #TeamGirlNL is DE plek voor vrouwen in Scouting om te netwerken, elkaar te inspireren en ideetjes op te doen. Want zeg nou zelf, je gunt elk meisje in Nederland toch de mogelijkheid om Scoutingsuperpowers op te doen?

Rolmodel (ook voor mannen)

Door een rolmodel te zijn kun je de volgende generatie vrouwelijke leiders aanmoedigen. Maar hoe ben je eigenlijk een rolmodel voor jonge meiden?

• Coach meiden om met zelfvertrouwen te spreken
  • Leer meiden met conflicten om te gaan
  • Moedig meiden aan hun succes te claimen
  • Inspireer meiden om gezonde risico's te nemen