Waterwerk

Zeilen, kanoën, uitdagende wateractiviteiten en spelen op en rondom het water: dát is waterscouting! In Nederland zijn er ruim 275 waterscoutinggroepen, ook wel het 'waterwerk' genoemd. De meeste waterscoutinggroepen zijn te vinden aan de kust, bij meren en bij rivieren. Waterscouts zijn vooral in de zomer veel op het water te vinden in vletten. Het wachtschip is voor veel groepen de thuisbasis. In de winter ligt de focus op het onderhouden van de boten en het doen van andere Scoutingactiviteiten.

Op Scouting.nl vind je veel informatie voor het waterwerk:

• Scoutingspel (o.a. spelvisie, activiteitengebieden, doorlopende leerlijn, insgines, thema's)
  • Scouting Academy (o.a. Zeilschool Scouting Nederland maar ook MBL & CWO)
  • Ondersteuning (o.a. alles over beheer en onderhoud van clubgebouw, (wacht)schepen, vletten, spelmateriaal en speelruimte, maar ook de Kleine Vlootraad, Landelijke raad, regelgeving, veiligheid, financiën en verzekeringen).

Handige links!