Headerafbeelding

Groepen & regio's

Scouting Nederland biedt op allerlei manieren ondersteuning aan Scoutinggroepen, regio's en admiraliteiten. Van het Kennisnetwerk met juridisch specialisten, accommodatieconsulenten en waterscoutingspecialisten tot ondersteuning op het gebied van communicatie, internet of financiële zaken. Je vindt op de website praktische informatie en handige tools waarmee je direct aan de slag kunt.

Als groep lid zijn van Scouting Nederland

Bij Scouting bieden we jeugd en jongeren een fantastisch avontuur en dragen we bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. We leren ze dat het belangrijk is om waarde toe te voegen aan de samenleving. Aangesloten zijn bij Scouting Nederland biedt vele voordelen: samen sta je sterker dan alleen. Samen zorgen we ervoor dat de vereniging zich blijft ontwikkelen, gezamenlijke belangen behartigd worden en dat je als groep altijd kunt terugvallen op kennis er ervaring binnen de vereniging.
Het succes van je eigen Scoutinggroep is afhankelijk van vijf factoren: Spel, Vrijwilligers, Accommodaties & materiaal, Bestuur & organisatie en Financiën. In het document 'Wat zit er in je lidmaatschap?' lees je per succesfactor waarom het lidmaatschap van Scouting Nederland zo belangrijk is en welke voordelen dit je biedt.

Power Up Your Game

Met Power Up Your Game (PUYG) ga je aan de slag met de kwaliteit van je Sco...

Oprichten van een nieuwe groep, unit of speltak

We zouden eigenlijk willen dat ieder kind of jongere de mogelijkheid heeft ...

Fuseren of stopzetten van je groep

Soms gaat het niet goed met je Scoutinggroep en is een mogelijk oplossing o...

Regio- en admiraliteitssupport

Regiomedewerkers uit de 45 regio's van Scouting Nederland worden ondersteun...

Scouting en gemeentelijk beleid

Scouting heeft de overheid en de maatschappij nodig en de maatschappij is o...

Ondersteuning

Gerelateerde onderwerpen