fotolijn

Scouting Nederland Fonds & Scouting Graaf van Lynden

Zaterdagochtend 5 november 2011 rukte de brandweer om 06.34 uur uit voor een brand in het Scoutinggebouw van Scoutinggroep Graaf van Lynden uit Lisse. Helaas mocht het niet baten en moest het clubhuis als verloren worden beschouwd. Zonder onderkomen had de Scoutinggroep geen eigen plekje meer en dus moest er een nieuw gebouw komen.

Op zaterdag 15 december 2012 was het zover: de grote opening van het nieuwe Scoutinggebouw van Graaf van Lynden. Het was een bijeenkomst waar veel belangstellenden hun gezicht hebben laten zien en waarbij er een prachtig nieuw gebouw tentoon werd gesteld. Scouting Graaf van Lynden bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit nieuwe gebouw, waaronder het Scouting Nederland Fonds.

Voorzitter Erik Annaert vertelt dat hij het Scouting Nederland Fonds kende vanuit diverse publicaties van Scouting Nederland. Toen hun gebouw in rook opging, besloot hij contact op te nemen. "Het ging heel snel", aldus Annaert. "Mijn ervaring met het Scouting Nederland Fonds is heel positief. De aanvraag is snel en accuraat opgepakt, zodat wij weer verder konden." Ook vond Annaert het niet lastig om een aanvraag in te dienen bij het Scouting Nederland Fonds: "Het indienen van een aanvraag was heel eenvoudig. Met de beschikbaarheid van de nodige formulieren en een goede instructie was het heel goed te doen. Het Scouting Nederland Fonds heeft een belangrijke financiële bijdrage geleverd om tot realisatie van ons nieuwe gebouw te komen en daar zijn wij erg dankbaar voor."