Headerafbeelding

Voortgangsgesprek

Bestuurders, teamleiders, coördinatoren, projectleiders, eventueel samen met de HRM-er of groepsbegeleider, nemen minimaal één keer per jaar tijd voor een gesprek om stil te staan bij hoe het gaat. Ook voor andere vrijwilligers, zoals leiding in groepen, kan dit een prettige manier zijn om stil te staan bij de voortgang. Passen de beloftes en verwachtingen nog? Voelt iemand zich nog verbonden? Is de vrijwilliger nog geboeid? Hoe is er gewerkt aan leerdoelen? Zijn we allemaal tevreden over de groei? Of moet er iets anders gaan gebeuren? In de functie, in de samenwerking, in het leren. Dit gesprek is geen super formeel gesprek maar een moment waarop je samen terug en vooruit kijkt.

Let op: de downloads worden binnenkort toegevoegd aan de blokken. Toch nu al een download nodig? Via de zoekfunctie op de website kan je hem al wel vinden!

Praktijkvoorbeelden

  • Heb jij vanuit je groep, regio, landelijk team of project een inspirerend praktijkvoorbeeld over het onderwerp ‘voortgangsgesprekken’? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de manier waarop jullie stil staan bij de voortgang van vrijwilligers. Deel je praktijkvoorbeeld door een mail te sturen naar hrm@scouting.nl.

Tools

  • Achtergrond en werkwijze, 360 graden feedback.

  • Voortgangsgesprek voeren? Dit format helpt je daarbij.

  • Een voorbeeld van een evaluatieformulier.

  • Drie manieren voor het vergaren van feedback. Dit formulier wordt gebruikt door medewerkers van het landelijk servicecentrum, ter voorbereiding op het jaargesprek.

  • Verschillende vragen, voortkomend uit de toekomstthema’s, die aanzetten tot nadenken over je eigen ontwikkeling.

Achtergrondinformatie

  • Op het landelijk servicecentrum voeren alle medewerkers een jaargesprek. Hier is een beleidsdocument over geschreven. Dit kan gebruikt worden als inspiratie voor het voeren van voortgangsgesprekken.

Ontwikkelaanbod

Ondersteuning