Scouting Nederland Fonds & Scouting De 4 Ambachten

Eén van de groepen die het Scouting Nederland Fonds de afgelopen jaren heeft geholpen is Scouting De 4 Ambachten uit Axel. Door een verwoestende brand raakten zij in december 2010 hun clubhuis kwijt, samen met alles wat daarin stond. Geen onderkomen meer voor de kinderen, alle kampeerspullen en al het spelmateriaal weg. En nog erger: ook alle tastbare herinneringen aan groepsactiviteiten en zomerkampen lagen in as. Een dramatische gebeurtenis voor elke Scoutinggroep. Mede dankzij het Scouting Nederland Fonds zijn ze nu net klaar met de bouw van een nieuw clubhuis, zodat hun jeugdleden elke zaterdag weer een eigen plekje hebben.

Theo Mattheeuws, voorzitter van Scouting Axel, zegt: "Scouting Nederland heeft ons na de brand erg goed geholpen. We hebben enorm veel steun gehad aan de handleiding van Scouting Nederland In de brand, uit de brand. Hierin vonden we praktische tips hoe te handelen vlak na de brand. In de handleiding stond bijvoorbeeld hoe we moesten communiceren naar de overheid, ouders, leden, leiding en bestuur. Tevens vonden we hierin handige adressen voor fondsenwerving, wat op dat moment heel handig is. Aan die informatie hebben we enorm veel gehad."

Via deze handleiding kwam Scouting De 4 Ambachten op het idee om een aanvraag in te dienen bij het Scouting Nederland Fonds. "In vergelijking met andere fondsen is het vrij eenvoudig om een aanvraag in te dienen bij het Scouting Nederland Fonds", aldus Mattheeuws. "Dankzij de bijdrage van het Scouting Nederland Fonds konden we ons nieuwe gebouw helemaal afmaken. Deze laatste steun in de rug was heel belangrijk voor de motivatie van de bouwploeg en leiding en hier zijn we nog steeds heel dankbaar voor. Zonder het Scouting Nederland Fonds zou Scouting De 4 Ambachten nu geen nieuw clubhuis hebben."