fotolijn

Voordeel voor je groep

Scouting Nederland maakt afspraken met leveranciers en bedrijven om tegen een scherpe prijs diensten aan Scoutinggroepen aan te bieden. Hieronder vind je een overzicht van mogelijkheden waarmee je het Scoutingspel voor je scouts betaalbaar houdt.

Verzekeringen voor een betaalbare prijs

De jarenlange samenwerking met Meeùs zorgt ervoor dat Scoutinggroepen voor aantrekkelijke tarieven allerlei verzekeringen af kunnen sluiten. Naast de aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering, die onderdeel zijn van de landelijke contributie en daarmee het lidmaatschap, kunnen groepen bij Meeùs terecht voor onder andere de reisverzekering, bestuurdersaansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering, verzekeringen voor gebouwen, materiaal en boten. Daarnaast zijn er sinds 2013 particuliere verzekeringen die je af kunt sluiten met ledenvoordeel (ook voor ouder(s) of verzorger(s) van leden).

Lees meer

Soft- en hardware met korting of gratis gebruik

Scoutinggroepen kunnen gebruik maken van soft- en hardware voor interessante kortingen of in sommige gevallen zelfs helemaal gratis. Je kunt via TechSoup volwaardige licenties van de meest recente producten van leveranciers zoals Microsoft, Google, Adobe, Symantec en anderen gebruiken. Dit is mogelijk omdat IT-leveranciers deze producten aanbieden vanuit hun beleid maatschappelijk betrokken ondernemen. De toegang tot deze producten gaat via TechSoup Nederland.

Lees meer

Voordeling materiaal huren via Boels

Boels is al lange tijd samenwerkingspartner van Scouting Nederland. Ook met je groep, regio of labelterrein kun je gebruik maken van de overeenkomst die Scouting Nederland en Boels hebben. Wil je iets huren voor je kamp of evenement, maak dan gebruik van deze samenwerking, leg de vraag ook even bij Boels neer en ontvang een aantrekkelijke korting. Hoe werkt het? Mail jouw huurvraag aan Boels naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. de naam van je Scoutinggroep, -regio of labelterrein en plaats. Je wordt in contact gebracht met de voor jouw dichtstbijzijnde vestiging waarna het verder via die vestiging zal lopen. Let op: om gebruik te maken van de overeenkomst dien je je eerst te melden via dit e-mailadres. (De contacten, bestelling en betalingen zullen rechtstreeks tussen jou en Boels verlopen, dit gaat niet via Scouting Nederland.)

SponsorKliks: gratis sponsoren van je eigen club!

Gratis sponsoren klinkt een beetje tegenstrijdig. Toch is het mogelijk met SponsorKliks. SponsorKliks is een concept waarmee de leden en betrokkenen Scouting kunnen sponsoren met hun reguliere internetaankopen. Dus je vraagt de leden niet om méér via internet te kopen, maar alleen om bij de volgende internetaankoop dit via de website van de vereniging te doen. 

Aangezien de bezoeker via SponsorKliks bij een van de webwinkels komt, ontvangt SponsorKliks van deze webwinkel een commissie. Dit bedrag is vaak een percentage van het bestelbedrag. Door het partnership van Scouting Nederland en SponsorKliks, keert SponsorKliks 75% van de commissie weer uit aan de Scoutinggroep. Op deze manier betaalt de koper exact hetzelfde als wanneer hij rechtstreeks naar de webwinkel was gegaan, terwijl hij toch een bijdrage levert aan de clubkas van zijn favoriete vereniging. Er zijn al verenigingen en ook Scoutinggroepen die al meer dan € 100,- per maand aan extra inkomsten hebben! Ieder lid van een groep koopt tenslotte wel eens iets bij één van de deelnemende webwinkels.

Lees meer

Een eigen app voor je groep

Met de ScoutingApp (Android en iOS) kun je via een online platform gratis een eigen app voor je groep maken. Kies uit verschillende onderdelen en allerlei leuke functionaliteit. Zo heeft iedere ouder en ieder lid de informatie van jouw Scoutinggroep altijd op zak. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. 

Lees meer

Kosteloos promotiemateriaal

Via de ScoutShop kun je zonder kosten promotiemateriaal, zoals folders en flyers, voor je groep bestellen. Wil je meer eigenheid aan je wervingsmaterialen geven? Via Scoutingdrukwerk.nl kun je tegen aantrekkelijke tarieven online promotiematerialen aanpassen en direct laten drukken.

Lees meer

Gratis je website hosten

Voor groepen is het mogelijk om gebruik te maken de mogelijkheid om via ScoutNet hun website gratis te laten hosten. Je kunt dan ook gebruik maken van standaard templates om je website te bouwen.

Lees meer

Geen kosten voor het afspelen van muziek

In Nederland mag je niet zomaar muziek ten gehore brengen via je radio of computer. Hiervoor moeten rechten betaald worden aan SENA en BUMA. Scouting Nederland heeft hierover landelijk afspraken gemaakt, waardoor groepen niet zelf (extra) hoeven te betalen bij muziekgebruik in hun clubhuis.

Lees meer

Met korting naar Duinrell

Kom met je Scoutinggroep naar Attractiepark Duinrell en profiteer van het Scouting Nederland lidmaatschapsvoordeel. Inclusief gave badge!

Lees meer