fotolijn

VriendenLoterij & Scouting Pastoor Vroomansgroep

De Scouting Pastoor Vroomansgroep is één van de Scoutinggroepen die jaarlijks extra inkomsten genereren door deelname aan de VriendenLoterij. Voorzitter Bram Boek: “Begin dit jaar werden de Scouting Belweken opgemerkt door iemand van de leiding en bijna tegelijkertijd werd onze groepspenningmeester gebeld door de VriendenLoterij om interesse te peilen. We zijn meteen enthousiast aan de slag gegaan!”

Voor de groep is deelname aan de VriendenLoterij een mooie kans om in de toekomst een aantal financiële acties die veel tijd vragen van leiding en jeugdleden – zoals sponsoractiviteiten en lotenverkoop langs de deuren – te vervangen, terwijl er nog steeds extra inkomsten zijn. Op de vraag of deelname aan de Scouting Belweken lastig was, antwoordt Bram: “Het kostte de penningmeester, die de actie coördineerde vanuit onze groep, wel wat moeite om de leiding enthousiast te maken om mee te helpen. Maar, uiteindelijk waren we met zo’n vijftien mensen. Een week van te voren hebben we alle ouders van onze leden een e-mail gestuurd met de aankondiging dat we ze gingen bellen en we hebben een berichtje geplaatst in onze nieuwsbrief.” Met behulp van de VriendenLoterij had de groep zich goed voorbereid. “Er waren bellijsten gemaakt met alle telefoonnummers van mensen die we gingen bellen en een instructrice van de VriendenLoterij heeft aan iedereen uitgelegd wat we moesten doen”, aldus Bram.

De Pastoor Vroomansgroep heeft veel succes gehad met de actie. Maar hoe hebben ze ervoor gezorgd dat er zoveel mogelijk loten zijn verkocht die meespelen voor de groep? En hoe heeft de VriendenLoterij ze daarbij geholpen? Bram is enthousiast: “Iedereen heeft in eerste instantie ouders van jeugdleden gebeld, maar een deel van de ouders was om uiteenlopende redenen niet zo enthousiast. Je vraagt in die zin ook nogal wat. Vervolgens is ook iedereen z’n eigen familie, vrienden en collega’s gaan bellen en dat had meer resultaat! Er kwamen veel toezeggingen. Achteraf was voor ons even onduidelijk of dit meteen betekende dat iedereen die had toegezegd, meteen mee ging spelen of dat er nog een handtekening nodig was. Het bleek dat men direct mee ging spelen. Daarom heeft de VriendenLoterij na goed overleg met ons als groep, na afloop al deze mensen nagebeld om hun deelname te bevestigen. Heel netjes opgelost dus!”

Uiteindelijk speelt de groep voor 37 loten mee, wat per trekking € 185,- oplevert. Per jaar is dat ruim € 2500,- en daarmee een mooi extraatje! Bij de Pastoor Vroomansgroep hebben de opbrengsten een speciale bestemming: “We sparen hiermee voor het tweejaarlijkse groepskamp, waarbij we met alle leden van de groep een paar dagen een fantastisch en uitdagend kamp beleven!”

Of de groep deelname aan de VriendenLoterij andere groepen kan aanraden? Bram is daarover heel duidelijk: “Ja, ik zou het andere groepen zeker aanraden! Over het algemeen vindt iedereen het leuk om aan een loterij mee te doen en op deze manier steun je ook nog je eigen club. Daar heb je toch een band mee en dat is een mooi doel. En het mooie van de VriendenLoterij is, dat als je prijs hebt, je ook nog anderen mee kunt laten delen. Inmiddels zijn de eerste prijzen gevallen onder bekenden en collega’s van de leiding. Kortom: een geslaagde actie!”