fotolijn

VriendenLoterij & Scouting Christoforus

Scouting Christoforus is één van de vijftien Scoutinggroepen in Arnhem. In 2013 vierden ze hun tachtigjarig jubileum samen met alle honderd leden. Het feestjaar kende nog een jubileum: het tienjarig bestaan van de blokhut die mede dankzij de VriendenLoterij is gebouwd. Reinier Peeters van Scouting Christoforus uit Arnhem is enthousiast over deelname aan de VriendenLoterij.

“Ruim tien jaar geleden zijn we begonnen met de Sponsorloterij, later de Sponsor Bingo Loterij en nu de VriendenLoterij. We waren destijds hard aan het sparen voor een nieuwe blokhut. Een verbouwing kost veel geld en zoals veel Scoutinggroepen, konden ook wij de extra centjes goed gebruiken. Deelname aan de VriendenLoterij paste goed in het plaatje!”

Warme band

Scouting Christoforus ziet het succes in de warme band die de deelnemers van de loterij hebben met de groep. “Natuurlijk doen we mee aan allerlei acties, zoals de Grote Clubactie, hebben we sponsors en donateurs, maar de VriendenLoterij springt er toch uit. Het mooie van de VriendenLoterij is dat mensen die een lot kopen, een percentage van de inleg aan onze groep koppelen. Dit zijn inkomsten die we elk kwartaal weer ontvangen. Tegelijkertijd maken vrienden van de groep ook nog eens kans op mooie prijzen!”

Deelname aan de VriendenLoterij levert het hele jaar door geld op. “Als we kerststukjes verkopen, levert dat maar één keer per jaar inkomsten op. Iedereen die meespeelt met de VriendenLoterij, op welk moment in het jaar dan ook, kan aangeven dat ze Christoforus willen sponsoren. Een kleine moeite, met veel voordeel voor ons.”

Reinier is blij met de hulp die de VriendenLoterij het jaar door biedt. “Via een speciale pagina op de website van de VriendenLoterij kunnen we bijhouden hoeveel mensen er voor onze groep meespelen. Daarnaast zijn er mensen van de loterij die ons helpen bij telefoonacties en hebben ze tips om meer loten te verkopen. Dit alles maakt het alleen nog maar makkelijker om veel inkomsten te genereren voor onze groep." Hoewel de laatste jaren het aantal loten dat meespeelt voor de groep wat is teruggelopen, levert het de groep nog aardig wat op. Reinier: “In onze ‘gouden dagen’ hadden we heel veel loten die aan de Christoforus gekoppeld waren. Dit liep zelfs op tot 180 loten, ruim 750 euro per kwartaal! Op dit moment is het aantal loten teruggelopen naar 55, maar het blijft een mooie bron van inkomsten.”

Prachtige blokhut

Het heeft de groep al met al veel gebracht. “Nu, tien jaar later, hebben we een prachtige blokhut die zelfs al schuldenvrij is, mede door de VriendenLoterij. Grote uitgaven als tenten of een nieuwe aanhanger kunnen uit de inkomsten van de loterij betaald worden. Ook kunnen we door deze extra inkomsten onze contributie laag houden. Iedereen kan daardoor bij Scouting en daar doen we het voor.”

Scouting Christoforus kijkt graag vooruit. Reinier: “Binnenkort houden we een grote actie waarbij we gaan proberen ons aantal deelnemende loten weer op het oude hoogtepunt te krijgen, of misschien zelfs wel erboven. Voor ons is de VriendenLoterij onmisbaar en we hopen we nog lang samen te werken.”