fotolijn

VriendenLoterij voor je groep

De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving en voor deelnemers die (grote) prijzen kunnen winnen. De VriendenLoterij steunt daarom goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. Sinds 1998 is ruim € 500 miljoen geschonken aan meer dan 3.200 (sport)clubs en verenigingen en 44 goede doelen, waaronder Scouting in Nederland.

Het mobiele nummer van onze deelnemers is hun lotnummer. Als loterijdeelnemer heb je de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Een vaak gekozen doel is Scouting. Voor Scoutinggroepen is deelname aan de VriendenLoterij heel eenvoudig, gratis en het levert je groep een aardig extra zakcentje per jaar op! De VriendenLoterij is een loteruij waar iedereen wint. De goede doelen én de deelnemers.

Hoeveel geld gaat er naar een Scoutinggroep?

Vijftig procent van elk lot gaat naar het goede doel. Ongeacht de grootte van je Scoutinggroep en het aantal loten dat voor je groep meespeelt. Er zijn jaarlijks 14 trekkingen en een lot kost een deelnemer € 13,25 per trekking inclusief jackpotbonus à € 0,50. Dus als iemand met één lot een jaar meespeelt voor jouw groep in de VriendenLoterij, levert dat je groep € 92,25 op. Stel dat er 50 mensen in de omgeving van jouw groep meespelen, dan levert dat € 4.612,50 per jaar op!

Hoe kun je meedoen?

Meedoen is heel eenvoudig. Check even of je groep nog niet eerder is aangemeld via de VriendenLoterij Clubzoeker. Via de website van de VriendenLoterij meld je je groep vervolgens aan voor deelname. Er wordt dan contact opgenomen om de volgende stappen te bespreken. Het is natuurlijk belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen enthousiast maakt om mee te spelen met de VriendenLoterij en dat zij jouw groep kiezen als goed doel. Hiervoor zijn bijvoorbeeld banners beschikbaar voor op je groepssiteof kunnen in samenwerking met de VriendenLoterij acties georganiseerd worden.

Best practices

Benieuwd naar de aanpak van groepen die met veel enthousiasme ieder jaar een extra zakcentje verdienen met de VriendenLoterij? Lees dan de verhalen van Scouting Christoforus en de Scouting Pastoor Vroomansgroep.