fotolijn

SponsorKliks

Laat leden, ouders en bekenden jullie groep ook gratis sponsoren! Gratis sponsoren? Dat klinkt een beetje tegenstrijdig nietwaar? Toch is het mogelijk met SponsorKliks. SponsorKliks is een concept waarmee de leden en betrokkenen de vereniging kunnen sponsoren middels hun reguliere internetaankopen. Dus je vraagt de leden niet om méér via internet te kopen, maar alleen om bij de volgende internetaankoop dit via de website van de vereniging te doen.

Hoe werkt SponsorKliks dan?

Je Scoutinggroep meldt zich gratis aan bij SponsorKliks en ontvangt een banner die je op de eigen groepswebsite plaatst. Wanneer een lid, een ouder of een andere bekende van de groep nu iets bij bijvoorbeeld Bol.com wil kopen, klikt hij of zij op de banner van SponsorKliks en komt terecht in een winkeloverzicht met meer dan 250 webwinkels (waaronder Zalando, Wehkamp, Bol.com, KLM, Booking.com, BCC etc.). Wanneer er nu op het logo van Bol.com wordt geklikt, komt men op de gewone site van Bol.com en kan men een bestelling plaatsen. Aangezien de bezoeker via SponsorKliks op Bol.com is gekomen, ontvangt SponsorKliks van Bol.com een commissie. Dit bedrag is vaak een percentage van het bestelbedrag. SponsorKliks keert 75% van de commissie weer uit aan de vereniging. Op deze manier betaalt de koper exact hetzelfde als wanneer hij rechtstreeks naar de site van Bol.com was gegaan terwijl hij toch een bijdrage levert aan de clubkas van zijn favoriete vereniging! Er zijn al verenigingen en ook Scoutinggroepen die al meer dan € 100,- per maand aan extra inkomsten hebben! Ieder lid van een groep koopt tenslotte wel eens iets bij één van de deelnemende webwinkels.

Voorwaarden en werkwijze

SponsorKliks is het grootste affiliatenetwerk voor verenigingen en goede doelen en laat leden en supporters gratis sponsoren. Met SponsorKliks kun je eenvoudig inkomsten genereren voor je groep. Er zijn maar een paar voorwaarden en de werkwijze is eenvoudig:

  • Zonder investering van geld of tijd, je hoeft je groep alleen aan te melden en een banner, link of pagina te maken op je website naar de sponsorklikspagina. Uiteraard moet je je achterban wel informeren en duidelijk maken waarom ze via jouw site bij de bekende webwinkels moeten kopen!
  • Onmiddellijk opzegbaar, zo makkelijk als je mee kunt doen, zo simpel kun je ook weer stoppen
  • Geen risico, deelname kost je niets, het kan je alleen wat opleveren
  • Maandelijkse uitbetaling van het sponsorbedrag. Er is wel een minimum van € 50,-. Haal je dat de ene maand niet, dan wordt het de volgende maand uitbetaald.
  • SponsorKliks is transparant: online kun je precies zien welk bedrag je voor welke bestelling krijgt en hoe je club er voor staat!

Nu aanmelden!

Aanmelden van je groep kan via www.sponsorkliks.com. Kies de categorie 'Scouting' bij het aanmelden van je groep.

Tips

  • Nooit een transactie vergeten! Installeer de popup en vergeet nooit om een webwinkel te bezoeken via je SponsorKliks-pagina. Je krijgt dan namelijk een melding te zien zodra je rechtstreeks naar een webwinkel gaat die bij SponsorKliks is aangesloten.
  • Share zo nu en dan de berichten van facebook.com/sponsorkliks zodat je leden niet vergeten via je groepssite te bestellen.
  • Maak gebruik van de marketingtoolkit. Na aanmelden vind je een link in de mail van SponsorKliks.

Meer informatie

Op www.sponsorkliks.com vind je meer informatie. Hier vind je ook alle clubs/goede doelen die al met SponsorKliks werken, zo kun je eens kijken hoe zij aan de slag zijn gegaan met SponsorKliks. Op de site kun je je tevens gratis aanmelden of voor meer informatie contact opnemen met telefoonnummer: 023-820 01 76.

Scouting in Nederland steunen?

Geen groep maar wel Scouting steunen? Natuurlijk kun je ook bestellen via de SponsorKlikspagina van Scouting Nederland. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar het Scouting Nederland Fonds, het fonds waarmee we groepen en Scoutinginitiatieven kunnen helpen. Ga direct naar de SponsorKlikspagina van Scouting Nederland.