fotolijn

ScoutingApp

Waar en wanneer je maar wilt relevante informatie en het laatste nieuws checken op je smartphone. Iedereen is er inmiddels aan gewend geraakt en naast een spetterende website en goede 'offline' communicatie is mobiel steeds belangrijker in de communicatie naar leden, vrijwilligers en ouders. De ScoutingApp helpt je daarbij! Voor jouw groep biedt de app een te gek extra communicatiemiddel waarmee je ouders, leden, vrijwilligers en misschien zelfs nieuwe leden kunt bereiken. Altijd en overal.

Maak eenvoudig en gratis je eigen unieke groepsapp!

Een algemene app voor Scouting is leuk, maar het is nog veel leuker als je als groep een compleet eigen app voor je eigen doelgroep kunt maken! Daarom heeft Scouting Nederland een uniek systeem ontwikkeld waarmee je als groep in de online commmunicatieportal eenvoudig je eigen groepsapp kunt maken, bewerken, beheren en publiceren. In deze portal kun je ook je persoonlijke Scouting Magazine vullen en promotiematerialen bestellen.

Scouting heeft de app ontwikkeld voor iPhone en Android smartphones.

De contactpersoon communicatie van je groep is in het bezit van de log-ingegevens van de portal. Via de portal kun je eventueel nieuwe gegevens aanvragen.

Wat kan ik met mijn eigen app?

Via de ScoutingApp publiceer je de meest uiteenlopende onderwerpen en breng je alle mediavormen samen. Op dit moment is de volgende functionaliteit beschikbaar, die je in iedere gewenste samenstelling kunt gebruiken in je app.

Inrichten van de app, lay-out en basisfunctionaliteit

De ScoutingApp kun je helemaal zelf inrichten met één of meerdere van onderstaande rubrieken. Daarnaast geef je de app eenvoudig een eigen identiteit door het logo van de groep toe te voegen en één van de standaard lay-outs te kiezen. Liever een compleet eigen 'look and feel'? Je kunt kleuren, achtergronden, afbeeldingen, lettertypes en nog veel meer aanpassen via de online editor.

Bij het opstarten van de app laadt automatisch de laatst gekozen app. Start je de app voor de eerste keer op, dan kun je op plaatsnaam eenvoudig zoeken naar de app van jouw groep. De gekozen app wordt automatisch toegevoegd aan je favorieten, zodat je later makkelijk en snel kunt switchen. Ook zal de ScoutingApp enkele suggesties van leuke of actuele apps voor je tonen, bijvoorbeeld van Scoutingevenementen. In app's die je hebt gekozen, vind je ook de pushberichten van deze app. Via dit 'envelopje' kun je kiezen uit welke categorieën (bijvoorbeeld op speltakniveau) je pushberichten wilt ontvangen en vind je informatie over de app. Als app-beheerder kun je de categorieën zelf instellen.

Nieuws en RSS-feeds

Met de nieuwspagina zorg je dat de gebruikers van jouw app dagelijks op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de groep. Nieuws kan alleen tekst, maar ook links en een afbeelding bevatten. De nieuwsfunctionaliteit bevat ook een RSS-optie, waarmee je één of meerdere nieuwsfeeds automatisch kunt inladen vanaf je website naar de app. Andersom werkt de RSS-feed ook: nieuws uit de app kan zo automatisch op je website geplaatst worden.

Media en foto-album

Maak je app visueel aantrekkelijk met Media. Upload losse foto's, de leukste video's of maak complete foto-albums. Geen dubbel werk doen? Het album kun je zowel aan Picasa- als Facebookalbums koppelen. Voor video's is er ook de aparte YouTube-optie.

Agenda

Alle groepsactiviteiten in een overzichtelijke agenda. Voeg losse activiteiten toe of koppel de agenda aan je website door middel van RSS of iCAL. 

Contact

Op de contactpagina kun je naast een hoofdadres (wat getoond wordt op een klein kaartje) extra adressen of contactgegevens toevoegen. Bijvoorbeeld de gegevens van iedere speltak.

Pushberichten

 

Met push-berichtenvia de ScoutingApp kun je nadrukkelijk de aandacht vestigen op bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld als scouts op het laatste moment toch iets mee moeten nemen naar de opkomst. Een push-bericht ontvangt iedere gebruiker van jouw app direct in beeld op zijn of haar smartphone. Het is nu ook mogelijk pushberichten te splitsen op speltak of categorie, waarop een gebruiker zich kan abonneren.

Poll

Snel weten wat de gebruikers van jouw app van een onderwerp vinden? Met de Poll kun je eenvoudig verschillende soorten vragen uitzetten en de resultaten bekijken via de portal.

YouTube

Koppel je YouTube-kanaal aan de app en alle filmpjes van jouw kanaal worden automatisch getoond in de app. Geen eigen kanaal? Laat dan de filmpjes van bijvoorbeeld ScoutTV zien!

Facebook

Toon de Facebookpagina van je groep direct in de app. Liken en reageren is ook mogelijk. Door de app aan je social mediakanalen te koppelen, blijft de app altijd en eenvoudig up-to-date!

Twitter

Toon de Twitterfeed van je groep direct in de app. Door de app aan je social mediakanalen te koppelen, blijft de app altijd en eenvoudig up-to-date! 

Custom-webpagina

Is de website van je groep er in een mobiele variant? Of heb je een andere mobiele webpagina die je wilt tonen in de app? Dat kan! Met de webpagina-optie kun je allerlei pagina's tonen binnen de app. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Sponsorpagina

 

Wordt jouw Scoutinggroep of kamp gesponsord door bedrijven of instellingen? In de app kun je een sponsorpagina toevoegen waarbij je op een nette manier aandacht kunt geven aan je sponsoren.

Scouting Magazine

Bekijk de laatste editie van het Scouting Magazine door in de Scouting Nederland app naar het Magazine te gaan. 

Goed bezig!

Handige tips voor vrijwilligers binnen Scouting, wekelijks ververst met een nieuwe tip om het vrijwilliger zijn binnen Scouting nog leuker en uitdagender te maken.

HIT-courant

De HIT-courant staat ieder jaar boordevol HIT's die je kunt gaan doen tijdens het Paasweekend. Kies je favoriete HIT en meld je aan. In de app zie je in één oogopslag welke HIT's er nog voldoende plaats hebben.

Evenementenmodule

Speciaal voor Scoutingevenementen is de evenementenmodule beschikbaar. Hierin kan het complete programma toegevoegd worden, inclusief locaties en eventueel verdeeld over categorieën. Deelnemers aan evenementen kunnen hun favoriete programma samenstellen en ontvangen notificaties zodra een programmaonderdeel bijna begint.

Activiteitenbank

De app is ook een onmisbaar hulpmiddel voor leiding, want zij hebben via de app direct mobiel toegang tot de activiteitenbank. Blijkt het onverwacht slecht weer te zijn, dan vind je via de app dus snel en eenvoudig een nieuw programma-idee.

Scouts Online

(Nog) niet toe te voegen aan de app van je groep, maar je kunt via de Scouting Nederland-app wel direct inloggen op Scouts Online, het online ledenadministratiesysteem van Scouting Nederland. Makkelijk dus, als je snel een mailadres of telefoonnummer op wilt zoeken of je persoonlijke gegevens wilt wijzigen.

Kortom:

Ga aan de slag met je eigen app in de ScoutingApp!

  • Eenvoudig beheer via portal.scouting.nl.
  • Gratis voor Scoutinggroepen!
  • Multi-informatief: informatie van verschillende kanalen van je groep wordt in de app gebundeld.
  • Makkelijke toegang voor iedereen die de app download – zoek je groep op woonplaats.
  • Actuele informatie: invoeren, publiceren, gelezen worden.
  • Gewild medium: de app en de informatie sluiten aan bij de belevingswereld van scouts en ouders.
  • Grote acceptatie: de mix van serieuze informatie en leuke weetjes garandeert dat de app veel geraadpleegd wordt.
  • Directe betrokkenheid: leiding en scouts zullen graag meewerken aan de invulling van de app en interactief reageren.

Heb je vragen over het werken met de portal? Bekijk de veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.