Headerafbeelding

Contactpersonen communicatie

De contactpersoon communicatie stuurt een team aan dat zorgt voor alle interne en externe communicatie van de eigen Scoutinggroep. Hiermee wordt de groep en tegelijkertijd Scouting in Nederland op de kaart gezet, zodat iedereen in Nederland weet wat scouts doen en hoe gaaf Scouting is.

De contactpersoon communicatie is in deze functie het directe aanspreekpunt voor Scouting Nederland als het gaat om communicatie. Binnen de eigen groep vormt de contactpersoon communicatie een team dat aan de slag gaat met de communicatie naar de buitenwereld, maar ook richting de eigen leden. Om de contactpersoon communicatie hiermee te helpen, is er een functieprofiel opgesteld waar hij of zij met het communicatieteam mee aan de slag kan gaan.

Waarom een contactpersoon communicatie?

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Toch zijn er nog steeds heel veel mensen die niet precies weten wat scouts doen. Dat komt vooral doordat scouts hun activiteiten in het bos of op het water uitvoeren, plekken die niet direct in het zicht liggen. Om Scouting in Nederland meer zichtbaar te maken, zijn de contactpersonen communicatie in het leven geroepen. Bij de lokale Scoutinggroepen gebeurt het en daarom is het belangrijk dat de groepen ook naar buiten brengen dat zij uitdagende en toffe activiteiten doen. Zo begrijpt iedereen direct waarom Scouting zo gaaf is!

Blijf op de hoogte

Alle contactpersonen communicatie die in Scouts Online zijn geregistreerd, worden regelmatig op de hoogte gehouden via een speciale nieuwsbrief en krijgen toegang tot een besloten Facebookgroep waar de contactpersonen uit het hele land met elkaar tips en ideeën uit kunnen wisselen en vragen kunnen stellen.

Ook contactpersoon communicatie worden?

Een aantal groepen heeft nog geen contactpersoon communicatie geregistreerd in Scouts Online. Hoort jouw groep daarbij en heb jij interesse om deze functie op je te nemen? Zorg dan dat jouw gegevensbeheerder of secretaris jou de functie toekent in Scouts Online. Je ontvangt dan vanzelf de nieuwsbrief en kunt lid worden van de besloten Facebookgroep.

Vragen?

Heb jij als contactpersoon communicatie vragen over je functie? Dan kan je terecht bij Landelijk team Communicatie! Je bereikt ons via communicatie@scouting.nl

Nieuwsbrief

Elke laatste vrijdag van de maand ontvangen alle contactpersonen communicatie een nieuwsbrief boordevol communicatietips en -nieuws.

Ondersteuning