Headerafbeelding

Magazineportal

In het hart van Scouting Magazine zijn vier pagina’s gereserveerd voor je Scoutinggroep. Op die pagina’s kun je informatie plaatsen die alleen voor jouw groep relevant is. Misschien wil je wel een fotoverslag van je groepskamp plaatsen, een leuke column van een scout of informatie vanuit de regio; alles is mogelijk! Via de magazineportal werk je samen met je groep aan een persoonlijk Scouting Magazine.

De contactpersoon communicatie van je groep beschikt over de inloggegevens van de portal. Zij kunnen nieuwe gebruikers toevoegen zodat het mogelijk is om samen aan het Scouting Magazine te werken. Gebruik je de portal nog niet? Mail dan naar portal@scouting.nl zodat we je kunnen helpen met het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount.

Het werken met de portal

Na het inloggen via portal.scouting.nl kom je terecht op de startpagina van portal. Als hoofdredacteur kun je alle bewerkingen uitvoeren, een redactie samenstellen en pagina's goedkeuren. Als redacteur kun je - nadat je van de hoofdredacteur rechten op een bepaalde pagina hebt gekregen - werken aan die pagina. Hoe de portal precies werkt, lees je in onderstaande handleidingen.

Let op: als je jouw wachtwoord van de portal opnieuw aanvraagt via 'Wachtwoord vergeten?', krijg je een e-mail van De Zalige Zalm. Het is veilig om deze mail te openen en op de link te klikken. We werken nog aan een oplossing voor de afzender van deze e-mail.

Deadlines, deadlines, deadlines

Belangrijk: als je niet alle vier de pagina's hebt goedgekeurd voor de deadline, worden ze niet geplaatst in het Scouting Magazine. In de mediaplanning lees je precies wanneer je je pagina's af moet hebben. Dit is altijd 3 weken voor publicatie: nadat de deadline verstreken is gaan alle goedgekeurde katernen gelijk naar de drukker. Deadline is dus echt deadline.

Klaar?

Wanneer je pagina’s helemaal klaar zijn, moet je ze definitief goedkeuren. Check de spelling en de kwaliteit van de afbeeldingen uitvoerig! Controleer in het pagina overzicht of er geen pagina’s onbedoeld op de kop staan, of de paginavolgorde klopt en of de eventuele paginanummering juist is. Wanneer de pagina’s digitaal zijn goedgekeurd, wordt alles gedrukt. Jouw bijdrage wordt dan bij Scouting Magazine gevoegd dat vervolgens verzonden wordt aan de leden van jouw groep.

Vragen

Heb je vragen over het werken met de portal? Staat het antwoord niet in de handleiding? Mail dan naar communicatie@scouting.nl.

Ondersteuning