Scouting zet zich in voor meiden in kwetsbare groepen

Woensdag 20 september tekende Scouting Nederland een samenwerkingsovereenkomst met de UPS Foundation, tijdens de wereldconferentie van de Scoutingwereldbond WAGGGS in India. In deze samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd dat Scouting Nederland met behulp van de UPS Foundation gaat werken bij het betrekken van meer meiden bij Scouting. Met name onder doelgroepen waar deelname aan een club of vereniging niet altijd eenvoudig is, zoals vluchtelingenkinderen of kinderen in een armoede-situatie.

Scouting gaat zich daar de komende 2,5 jaar met dit project voor inzetten. Directeur Fedde Boersma is heel trots op deze samenwerking. “Met dit project is Scouting Nederland in staat om niet alleen meer meiden de kans te geven om zich door Scouting te ontwikkelen, maar ook om meiden die weinig kansen krijgen de mogelijkheid te geven om veel nieuwe uitdagingen aan te gaan en een netwerk aan vrienden te bouwen dat zo belangrijk is voor hun toekomst. Met veel trots gaan wij ons als scouts daar voor inzetten.”

Scouting Nederland is een van de vijf landen wereldwijd die geselecteerd is om aan dit project mee te werken. Deze samenwerking tussen Scouting Nederland en de UPS Foundation is onderdeel van een grotere samenwerking tussen de UPS Foundation en de World Association of Girl Guiding and Girl Scouting (WAGGGS). Gezamenlijk streven wij naar een wereld waarin ieder kind kansen krijgt om zich te ontwikkelen.