Eerste Scoutinggroep ooit gestart op Urk

Vandaag is er op Urk officieel een nieuwe Scoutinggroep opgericht. De groep van het Leger des Heils is de eerste Scoutinggroep ooit op Urk. Met zeventig leden kent de groep een vliegende start. Scouting Nederland en het Leger des Heils werken al langer samen om meer kinderen de kans te bieden om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Scouting Jampeldekamp

De nieuwe Scoutinggroep gaat de naam Scouting Jampeldekamp dragen. Met ruim zeventig jeugdleden op de ledenlijst maakt de groep een goede start. Er zijn twee leeftijdscategorieën die nu gaan starten: welpen (7-11 jaar) en scouts (11-15 jaar). Scouting is trots op deze nieuwe Scoutinggroep: “Het is altijd mooi om te zien dat er een Scoutinggroep start op een nieuwe plek. Zo kunnen we ook hier kinderen de kans geven zich te ontwikkelen door middel van uitdagende activiteiten”, aldus Fedde Boersma, directeur van Scouting Nederland.

Programma

Op woensdag 1 maart is de officiële installatie van Scouting Jampeldekamp. Hier zullen de leidinggevenden en de jeugdleden van de groep geïnstalleerd worden. Dit is een echt Scoutinggebruik, waarbij de nieuwe leden de Scoutingbelofte doen en daarmee officieel scout zijn. Aansluitend beginnen de nieuwe jeugdleden samen met hun leiding aan een uitdagend spel, waardoor ze direct kennis maken met de uitdagende activiteiten van Scouting.

Leger des Heils en Scouting

De samenwerking tussen het Leger des Heils en Scouting heeft een lange historie: sinds 1913 biedt het Leger des Heils wereldwijd Scouting aan. Momenteel heeft het Leger des Heils diverse Scoutinggroepen, verspreid over heel Nederland op locaties waar er een maatschappelijke vraag is naar deze activiteiten voor kinderen. Het Leger des Heils helpt bouwen aan een maatschappij waarin jonge mensen een constructieve rol spelen en de mogelijkheid hebben zich op diverse gebieden te ontwikkelen.