Vijfde labelterrein meldt zich voor duurzaam keurmerk

Afgelopen november heeft het SCENES team van Scouting Nederland de aanvraag voor het Scoutinglabelterrein St. Walrick verzonden naar de WOSM om het predicaat Scout Centre of Excellence for Nature and Environment (SCENES) aan te vragen.

Daarvoor heeft het labelterrein heel hard gewerkt om aan alle eisen van de SCENES-checklist te voldoen, waarna er ook een audit van een ander SCENES terrein moest plaatsvinden. In dit geval door Misaershaff uit Luxemburg. Het duurzame team van St. Walrick heeft intensief gewerkt aan de milieu-educatieprogramma's. Daarnaast werd de bedrijfsvoering tegen het licht gehouden, wat ook heeft geleid tot de aanleg van een kleine zonne-akker dat hernieuwbare stroom zal gaan opwekken.

St. Walrick is het vijfde labelterrein dat een duurzaam WOSM certificaat zal ontvangen. Ada’s Hoeve, Buitenzorg, Scoutcentrum Rotterdam en Scoutinglandgoed Zeewolde mogen dit keurmerk al dragen. De vijf terreinen komen jaarlijks in de winter bijeen om kennis op te doen en ervaringen uit de wisselen. Lees hier meer over SCENES.