Jij bent klaar voor de internationale ontdekkingstocht

Deelnemer seminar the Academy: Je bent al zo actief en betrokken bij Scouting Nederland, dat je ook eens in het buitenland wilt zien wat zich binnen Scouting nog meer afspeelt. Je zou daarvoor scouts in Europa willen ontmoeten om met elkaar doelgericht verder te denken over ontwikkelingen binnen Scouting. Die mogelijkheid is er met The Academy.

The Academy is een Europese netwerkbijeenkomst waarbij alles draait rondom de kernprioriteiten van de Europese regio’s van WAGGGS en WOSM. Scouting Nederland wil twee deelnemers afvaardigen die actief zijn op landelijk niveau of deze ambitie hebben en de ontdekkingstocht willen aangaan om zichzelf en anderen te inspireren.

Je bezigheden
Je gaat van 2 tot en met 7 november 2019 met zijn tweeën naar Kranjska Gora, Slovenia om vijf dagen deel te nemen aan The Academy 2019. Tijdens het seminar kies je iedere dag voor de sessies rond één van de hoofdleerpaden die op 1 oktober bekend worden gemaakt. Denk daarbij aan onderwerpen als sociale impact van Scouting, managementvaardigheden en diversiteit. Je verdiept je vanaf 1 oktober in de onderwerpen zodat je de juiste keuzes kunt maken. Zo stel je met zijn tweeën jullie eigen programma samen, zodat je meedoet aan de sessies die passen bij de je persoonlijke ontdekkingstocht. In samenspraak met een begeleider van Scouting Nederland zorg je ervoor dat dit aansluit bij wat voor Scouting Nederland interessant is. Je houdt de thuisblijvers op de hoogte met een blog in een vorm die je zelf bepaalt. Achteraf maak je een beknopt en zakelijk verslag, waar de meest waardevolle ontdekkingen in staan waar werkgroepen binnen Scouting Nederland vervolg aan kunnen geven. Je gaat zelf met een van jullie ontdekkingen een jaar lang aan de slag binnen Scouting op landelijk, regionaal op lokaal niveau.

Je bagage
Je bent landelijk vrijwilliger binnen Scouting Nederland en hebt ambities om dit door te zetten en alles eruit te halen wat erin zit. Je beheerst de Engelse taal. Je voelt je thuis in een internationaal gezelschap en bent daarin representatief voor Scouting Nederland. Je staat open voor andere inzichten en wilt anderen inspireren en ondersteunen. Je bent landelijk of regionaal actief voor Scouting Nederland en bekend met het beleid en de huidige activiteiten, of bent bereid om hier meer over te weten te komen.

Je beloning
Een inspirerende internationale scoutingervaring. Door de formele en informele sessies is het seminar de perfecte setting om ideeën op te doen of verder te worden geholpen bij je eigen ideeën of plannen. Je bouwt een internationaal netwerk op en krijgt inzicht hoe Scouting in het buitenland eraan toegaat. Na het seminar kan je niet wachten om jouw nieuwe kennis te delen.

Aanmelden en informatie
Meer informatie vind je op de website van The Academy: www.thesgacademy.eu. Solliciteren voor het seminar kan tot 7 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Schrijf in een korte uitleg waarom jij dé persoon bent om naar The Academy 2019 te gaan.

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!
Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!