Youth Pride 2019: laat jij ook zien dat je Proud to be (sc)out bent?

Voor het derde jaar op een rij doet Scouting Nederland mee Youth Pride om te laten zien dat scouts zichzelf mogen zijn bij ons. Op 27 juli zijn toffe activiteiten waar je je als scout kunt laten zien.

Wat is Youth Pride?
Om jou als jongere meer te betrekken bij de Pride, is er begin 2017 deze jongerencommissie opgericht door Stichting Amsterdam Pride. Inmiddels zijn meer dan 20 verschillende jongerenorganisaties aangesloten, waaronder bijvoorbeeld Scouting Nederland, GSA Netwerk en Jong&Out. Youth Pride vindt het belangrijk dat jongeren (van jong tot ongeveer 26 jaar) elkaar kunnen ontmoeten in een veilige en gezellige omgeving.

Youth Pride Walk
Als start van de Prideweek op zaterdag 27 juli 2019 zal er een Pride Walk worden georganiseerd. In één lange parade wandelen we door het centrum van Amsterdam. Wij als scouts zullen ons aansluiten bij de loopgroep van Youth Pride, die vorig jaar meer dan 200 jongeren telde!
- Meld je aan via dit formulier in Scouts Online.
- 11:30 uur verzamelen bij Boom Chicago (Rozengracht 117).
- Ben je een scout die snel verdwaald? Kom dan naar het Centraal Station waar je gezamenlijk met de Youth Pride vrijwilligers richting Boom Chicago loopt. Tijd hiervoor volgt later.
- Als je je aanmeldt regelen we een prachtig Proud to be (sc)out shirt wat je kan dragen tijdens de Pride Walk!
- Vergeet zelf niet je Rainbowdas of groepsdas mee te nemen zodat je extra zichtbaar bent als scout.
- Vrienden die geen scout zijn mag je uiteraard ook meenemen naar de Youth Pride Walk.

Youth Pride Park
Na afloop van de Pride Walk zijn er nog verschillende activiteiten in het Vondelpark. Youth Pride heeft zelfs een eigen jongerenveld! Zo rond 14:00 uur zullen we daar aankomen en tot 19:00 zijn er allerlei activiteiten te doen.
- Aanmelden is niet nodig.
- Scouting Nederland is ook vertegenwoordigd met een aantal uitdagende Scoutingactiviteiten. Wat we precies gaan doen houden we nog even spannend…
- Verder is er een podium met muziek, een cupcakeworkshop, een junior drag wedstrijd en je kan glitter laten schminken.
- Benieuwd hoe het eruit ziet? Kijk dan dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=2FGdeluyyFo

Blijf op de hoogte van alles over Youth Pride via:
Instagram: @youthpridenl
Facebook: Youth Pride NL