Knoop jij makkelijk een gesprek aan met wereldleiders?

WOSM zkt. Youth Representative

‘Dear members of the United Nations…’. Zie jij jezelf al een toespraak over Scouting houden voor de vergadering van de Verenigde Naties? Of ben je meer iemand die het spel van stille diplomatie op het wereldtoneel wil beheersen om beleidsmakers in binnen- en buitenland te overtuigen dat Scouting belangrijk is? In beide gevallen zou je geschikt kunnen zijn of je kunnen ontwikkelen als Youth Representative voor WOSM (World Organization of the Scout Movement). Ja, dat is Scouting vertegenwoordigen op wereldniveau.

Een beetje context over de functie:
WOSM heeft een meerjarenbeleid geformuleerd om de impact van Scouting als belangrijkste educatieve jeugdorganisatie onder de aandacht te brengen en invloed te hebben op beleidsprocessen bij nationale en internationale overheidsplatforms. Daarvoor wordt een team opgezet van jonge Scouts, die worden opgeleid om WOSM te kunnen vertegenwoordigen.

Wat wordt er van je verwacht?
Om je voor te bereiden op de functie Youth Representative voor de WOSM mag je eerst een week naar Muscat (Oman) voor een training. Van 31 oktober tot en met 6 november 2019 krijg je een uitgebreide introductie in belangenbehartiging, processen in besluitvorming, spreken in het openbaar en de werkwijze, visies en beleid van WOSM. Met die opgedane kennis kan je gedurende drie jaar ingezet worden om WOSM te vertegenwoordigen bij bijvoorbeeld organisaties van de Verenigde Naties en regionale internationale platforms, maar ook binnen Scouting Nederland. Afhankelijk van jouw inzet kan je hier tot twee uur per week mee bezig zijn.

Hoe wereldwijs moet je daarvoor (willen) zijn?
Scouting Nederland wil kandidaten voordragen die voldoen aan het profiel dat WOSM heeft opgesteld. Dat betekent dat je tussen de 18 en 27 jaar oud bent. Je bent het type ‘wereldwijs’, wat in dit geval wil zeggen dat je namens WOSM belangrijke institutionele, internationale beleidsprocessen volgt. Je schrijft, leest en spreekt daarvoor in ieder geval goed Engels. En mocht je één van de andere talen van WOSM beheersen, is dat mooi meegenomen. Te weten Arabisch, Frans, Russisch of Spaans.
Je bent van 31 oktober tot en met 6 november beschikbaar voor de training in Muscat en daarna drie jaar enkele uren per week inzetbaar.
Om je in te lezen, kun je beginnen met de Vision 2023 and the Communications and Strategic Partnership Strategy van WOSM. Het idee is wel dat je achter deze visie en strategie staat, dit zal bij een matchgesprek verder aan bod komen.

Je beloning
Dit is je kans om een prachtige internationale Scoutingervaring op te doen die je carrière een enorme stimulans kan geven. Je bouwt binnen én buiten Scouting wereldwijd een netwerk op en krijgt inzicht in internationale ontwikkelingen en beleidsvorming waar je je hele leven profijt van kunt hebben.

Pak die kans
Reageer voor 25 juli naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op een manier die bij jou past. Kies je voor een brief? Dan maximaal 150 woorden. Kies je voor een video? Dan maximaal 1 minuut. Kies je voor een andere manier? Verras ons! Waar we in ieder geval benieuwd naar zijn is waarom jij Youth Representative bent of wilt worden. Er zal met een aantal kandidaten een matchgesprek worden gevoerd, waarna Scouting Nederland de kandidaat of kandidaten zal voordragen aan WOSM.

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!
Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!