Ligt jouw persoonlijke uitdaging in Slowakije? - Deelnemer seminar Agora 2019

Als roverscout zie jij altijd mooie uitdagingen in het programma van roverscouts, maar je vindt ook dat het een stapje verder mag. Zeker als je verder om je heen kijkt dan je eigen leefomgeving, dan ligt jouw ultieme persoonlijke uitdaging van 10 tot 14 april in het Banská Štiavnica Scout Centre in Slowakije. Dan neem jij deel aan het seminar Agora 2019. Dit is een seminar voor en door Europese roverscouts met wie je aan de hand van de Scoutingmethode omgaat met uitdagingen in de moderne maatschappij. Zo kom je tot ideeën voor vernieuwingen in het programma van roverscouts, waar je in Nederland mee aan de slag mag.

Je bezigheden
Je vertrekt samen met een andere roverscout op 9 april naar Banská Štiavnica Scout Centre in Slowakije van 10 tot 14 april om deel te nemen aan Agora 2019. Tijdens het seminar doe je mee aan trainingen, discussies en activiteiten die ingaan op zelfbewustzijn, maatschappelijke uitdagingen van jouw generatie, vernieuwingen in het programma van roverscouts en de millenniumdoelstellingen. Ook is deelname aan een community service project in het programma opgenomen. Voor je deelname bereid je je samen met je maatje voor op het programma. Samen met Scouting Nederland bepaal je het doel voor Scouting Nederland en jezelf. Na afloop maak je een verslag van je bevindingen. Met de opgedane kennis en inspiratie ga je minstens een jaar aan de slag bij je groep, in je regio of als landelijke vrijwilliger en breng je verslag uit van je bezigheden en resultaten.

Je bagage
Je bent actief als roverscout en bent bekend met de opzet van het programma met de Proloog, het Traject en de Epiloog. Je ziet het als een persoonlijke uitdaging om nieuwe ideeën voor vernieuwingen in het programma roverscouts op te doen en deze na afloop uit te werken. Je beheerst de Engelse taal. Je voelt je thuis in een internationaal gezelschap en bent daarin representatief voor Scouting Nederland. Je staat open voor andere inzichten en wilt anderen inspireren en ondersteunen. Je bent bekend met Scouting als internationale beweging met WOSM en WAGGGS als wereldorganisaties of bent bereid je daar vooraf in te verdiepen.

Je beloning
Een inspirerende internationale Scoutingervaring. Door de formele en informele sessies is het seminar de perfecte setting om ideeën op te doen of verder te worden geholpen bij je eigen ideeën of plannen. Je bouwt er een internationaal netwerk op en krijgt inzicht hoe Scouting en specifiek roverscouts in het buitenland eraan toegaat.

Aanmelden en informatie
Je kunt individueel solliciteren. Dat kan voor 21 februari per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!
Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!