Deelneemster Juliette Low Seminar van de WAGGGS (v)

Jij gaat een life-changing ervaring beleven én geven! Jij bent klaar voor een volgende stap in het leidinggeven en die ga je vinden bij het Juliette Low Seminar (JLS2019). Dit seminar zet jonge vrouwen in hun kracht om de leiding te nemen over alle aspecten van hun leven om dit binnen de landelijke Scoutingorganisaties door te zetten. JSL2019 is één van de flagship international leadership events van WAGGGS en is dit keer groter dan ooit! Voor het eerst komen duizend vrouwen bijeen op twintig plekken over de wereld.

Je bezigheden

Je neemt deelt aan JLS2019 dat in twee delen plaatsvindt. Van 14 tot 20 november 2019 ga je met de andere deelnemers ontdekken hoe je actief genderbarrières binnen leiderschap kan tackelen en gebruik je je eigen waarden om een positieve verandering in jouw wereld teweeg te brengen. Je maakt een plan om op jouw beurt honderd meisjes in hun kracht te zetten. Bij deel twee zet je thuis een project op. Door je persoonlijke aanpak maak je impact op meiden tussen 12 en 18 jaar.

Je bagage

Om aan dit seminar deel te kunnen nemen, gaat het niet zozeer om je kennis of vaardigheden, maar meer om je instelling. Je bent cultureel sensitief, open minded en een verantwoordelijke global citizen.  Je beheerst in ieder geval één van de volgende talen: Arabisch, Engels, Frans, Mandarijn (Chinees), Spaans of Swahili. Je bent niet eerder op een WAGGGS event geweest. Je bent flexibel (WAGGGS kiest voor jou op welke locatie op de wereld jij deelneemt aan JLS2019) en klaar voor nieuwe uitdaging.
Je bent actief lid van Scouting Nederland en vastberaden om na het seminar een leiderschapsproject binnen Scouting Nederland te ontwerpen en uit te voeren.

Aanmelden

De eventfee is 600 pond (ongeveer 665 euro), de reiskosten hangen af van waar je heen gaat. De vergoeding van Scouting Nederland hangt af van het aantal deelnemers. Het is daarnaast ook mogelijk om zelf voor sponsoring te zorgen of subsidies aan te vragen bij verschillende organisaties vanuit WAGGGS.

Aanmelden en informatie

Aanmelden kan tot 10 januari 2019. Daarvoor schrijf je een korte motivatie van 250 woorden, waarin je aangeeft wat jou de perfecte JLS deelneemster maakt. Bovendien maak je een video van maximaal drie minuten in het Engels waarin je vertelt welk aspect van Scouting jou laat stralen én hoe jij de leiderschapservaring voor meiden vanaf 12 jaar en ouder vorm gaat geven. Stuur dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je aanmelding maakt meer kans als je nadere informatie krijgt over onder andere het seminar zelf, de twintig locaties, financieringsmogelijkheden en waar de video aan moet voldoen. Hiervoor kun je terecht bij: Tamara Mesman, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!