Deelnemer Network Meeting of Guide and Scout External Representatives 2019

Bij Scouting leer je verbindingen te leggen. Niet alleen door met touw te knopen, ook door interactie met mensen en organisaties. Dat maakt Scouting tot een organisatie met maatschappelijke impact. Voor die maatschappelijke impact is het van belang dat Scouting Nederland sterk wordt vertegenwoordigd bij andere organisaties. De Network Meeting of Guide and Scout External Representatives 2019 wordt ieder jaar georganiseerd om Scouts en Guides vaardigheden mee te geven om Scouting extern te kunnen vertegenwoordigen. De eerstvolgende Network Meeting wordt van 17 tot en met 20 januari 2019 gehouden in Brussel. Scouting Nederland wil twee deelnemers afvaardigen. Wil jij daarbij zijn?

Je bezigheden

Je neemt van 17 tot en met 20 januari deel aan de Network Meeting in Brussel. Met rollenspellen, werken in kleine groepen, oefeningen en groepsdiscussies leer je over de onderwerpen publieke domein, campagne voeren en belangenbehartiging. Je leert vaardigheden om Scouting op verschillende niveaus met een planmatige aanpak te vertegenwoordigen. Je bereidt je op de Network Meeting voor door je te verdiepen in de onderwerpen en in een gesprek met een verantwoordelijke begeleider binnen Scouting Nederland. Je maakt tijdens de Network Meeting een blog of iets vergelijkbaars voor de communicatiekanalen van Scouting Nederland. Na afloop maak je een beknopt verslag van je bevindingen. Met de opgedane kennis en vaardigheden ga je in overleg met je begeleider aan de slag om Scouting Nederland extern op enigerlei wijze te vertegenwoordigen.

Je bagage

De afvaardiging bestaat bij voorkeur uit twee personen: een persoon die ervaring heeft met een Network Meeting en een onervaren persoon. In ieder geval ben je actief binnen Scouting Nederland op regionaal of landelijk niveau of wilt daar actief voor worden, specifiek als vertegenwoordiging bij externe organisaties. Denk aan een andere maatschappelijke organisatie, een partnership binnen Scouting of de WAGGGS of WOSM. Je hebt ideeën, interesses of ambities om de maatschappelijke impact van Scouting uit te dragen.

Een (groeps-)gesprek voeren in het Engels is voor jou geen probleem. Je voelt je thuis in het internationale gezelschap van de Europese Network Meeting en bent daarin representatief voor Scouting Nederland. Je staat open voor andere inzichten en wilt anderen inspireren en ondersteunen.

Je beloning

Een inspirerende internationale Scoutingervaring. Door de formele en informele sessies is de Network Meeting de perfecte setting om ideeën op te doen of verder te worden geholpen bij je eigen ideeën of plannen. Je legt persoonlijke verbindingen in het nationale en internationale netwerk op en krijgt inzicht in Scouting in andere landen.

Aanmelden en informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij: Bert van den Hoogen, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 51703272. Je kunt individueel solliciteren. Dat kan voor 9 december per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!