Scoutfit in beweging

Tijdens de landelijke raad van afgelopen juni is gesproken over de Scoutfit, die al weer 10 jaar geleden is ingevoerd. Er is gesproken over hoe de Scoutfit bijdraagt aan de trots en zichtbaarheid van de vereniging en in welke mate groepen wel of geen gebruik maken van de diverse onderdelen van de Scoutfit. Daarop is een besluit genomen over een aantal items.

Trots en zichtbaarheid
In dat besluit is ervoor gekozen om op termijn de huidige Scoutfit trui, t-shirt en cap te vervangen door een on-demand assortiment. De ScoutShop gaat op zoek naar een goede leverancier die meer op de actualiteit gerichte kledingstukken kan gaan aanbieden die bijdragen aan een frisse uitstraling van de vereniging en die onze leden met trots willen dragen, naar Scouting en daarbuiten. Tot het nieuwe assortiment beschikbaar is, blijven de bestaande Scoutfit-onderdelen op voorraad.

Ruimte voor diversiteit
Om meer ruimte en respect te geven aan de wensen van individuele leden is er een keuze gemaakt om de “broek” als onderdeel van de Scoutfit te wijzigen naar de keuze voor ‘een blauwe broek of rok, naar keuze van het individueel lid’. Ook is besloten om de oude hoofddeksels, die al geen geruime tijd geen onderdeel meer uitmaken van de Scoutfit, alleen nog via de ScoutShop te verkopen zolang de voorraad strekt.

Eerlijke prijs
We krijgen af en toe de vraag hoe de prijs van de producten van de Scoutfit tot stand komt. De producten van de Scoutfit worden met zorg uitgezocht, waarbij er veel aandacht is dat de producten zo duurzaam mogelijk en zonder kinderarbeid worden geproduceerd. Dat betekent dat de producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun goederen en dat wij in de ScoutShop daar ook een eerlijke prijs voor berekenen. Vanuit de zorg voor anderen en onze waarden van de vereniging willen wij anderen ook vragen om zorgvuldige keuzes te maken in hun producten. Kijk goed waar je koopt.

Scoutfit bestellen?|
Ga dan snel naar de nieuwe website van de ScoutShop om jouw Scoutfit aan te schaffen of een gave Scoutingtrui voor naar werk of school aan te schaffen. ScoutShop adviseert om (nieuwe) leden hun Scoutfit aan te schaffen in één van de winkels. De winkelvrijwilligers weten de wensen van de groep (wordt er wel of geen trui onder gedragen). Dit voorkomt eventuele vertraging indien er geruild moet worden en dus geen blouse bij de installatie. Online bestellen op de nieuwe webshop kan natuurlijk ook.