Scouting groeit al 5 jaar, maar nog steeds kinderen op wachtlijst

Al 5 jaar op rij groeit Scouting met 1 tot 1,5% per jaar. Scouting is populair en veel ouders willen hun kind graag op bij Scouting laten starten. Helaas is dat door gebrek aan vrijwilligers niet altijd mogelijk. Bij 40% van de groepen is een wachtlijst en in nieuwbouwwijken staan we te trappelen on meiden en jongens Scouting te bieden, en daar zoeken we initiatiefnemers om een nieuwe Scoutinggroep te starten.

In heel het land heeft nu zo'n veertig procent van de groepen een wachtlijst.  Scoutinggroepen zoeken al creatieve oplossingen voor het wegwerken van de wachtlijsten door bijvoorbeeld ook op andere dagen opkomsten te gaan draaien, of meerdere keren op zaterdag.

Lekker naar buiten!

De groei komt onder meer doordat ouders hun kinderen weer naar buiten willen hebben, achter de schermpjes vandaan. Maar ook de effecten van de investering in onze kwaliteit van groepen via het programma Groepsontwikkeling werpen de vruchten af.

Meer meiden en jongens kansen geven

We hebben nu groepen in meer dan tachtig procent van de gemeenten. We hebben dus ook nog witte vlekken, met name in nieuwe wijken en groeigemeenten. Ook daar kunnen nog Scoutinggroepen ontstaan. Daarnaast wil Scouting Nederland meer meisjes enthousiasmeren om lid te worden en veel plezier bij Scouting te beleven.