Ga jij voor een CO2-neutraal Scouting?

Scouting Nederland is op zoek naar een deelnemer voor het Helen Storrow Seminar van de WAGGGS (V)

Binnen Scouting gebeurt er al zo veel op het gebied van klimaat en milieu: valt daar nog iets aan te verbeteren? Als jij vindt van wel, dan voel jij je helemaal thuis op de Helen Storrow Seminar. Dit internationaal leiderschapsevent wordt ieder jaar georganiseerd door WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts). In Our Chalet, midden in de Zwitserse Alpen ontdek je samen met andere vrouwen uit de wereld mogelijkheden om voorop te lopen in het tegengaan van klimaatverandering. Je krijgt de kans om die zaken aan te pakken waarvan jij vindt dat er verandering nodig is. Vanuit Scouting Nederland zal namelijk één deelnemer worden gestuurd die klaar is om het milieu binnen de organisatie verder op de kaart te zetten. Scouting Nederland is op zoek naar iemand die actief is op landelijk niveau of deze ambitie heeft.

Je bezigheden

Je gaat van 29 januari tot en met 6 februari naar ‘Our Chalet’ van WAGGGS in Adelbode, Zwitserland. Je gaat samen met de andere deelnemers midden in de Zwitserse Alpen je avontuurlijk kant ontdekken. Aan het eind van het seminar ben je klaar om een verandering in te zetten en door te voeren omtrent het klimaat. Het seminar is ook bedoeld om jouw leiderschapskwaliteiten verder te verkennen en je mindset van een echte ‘changemaker’ te ontwikkelen. Vooraf heb je contact met een persoon die eerder naar dit seminar is geweest of binnen Scouting Nederland al bezig is met het klimaat om te bepalen wat je leerdoelen zijn voor jezelf en Scouting. Om de thuisblijvers op de hoogte te houden, kan worden gevraagd of je een blog of vlog tijdens je verblijf maakt. Achteraf maak je een verslag, waar de meest impactvolle ideeën in staan die ook gedeeld kunnen worden in de juiste werkgroepen binnen Scouting Nederland.

Je bagage

Je bent (sinds kort) actief binnen Scouting Nederland als landelijk vrijwilliger en hebt ambities om dit door te zetten en alles eruit te halen wat erin zit. Je bent een vrouw die in maart 2019 tussen de 18 en 25 jaar is en hebt nog niet eerder een WAGGGS seminar bijgewoond. Je beheerst de Engelse taal. Je voelt je thuis in een internationaal gezelschap en bent daarin representatief voor Scouting Nederland. Je hebt een passie voor het klimaat en wilt een project hiervoor binnen Scouting Nederland opstarten of ondersteunen. Je bent klaar om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. Je staat open voor andere inzichten en wilt anderen inspireren en ondersteunen.

Je beloning

Een inspirerende internationale scoutingervaring. Door de formele en informele sessies is het seminar de perfecte setting om ideeën op te doen of verder te worden geholpen bij je eigen ideeën of plannen. Je bouwt er een internationaal netwerk op en krijgt inzicht hoe Scouting in het buitenland zaken aanpakt omtrent het klimaat. Na het seminar kan je niet wachten om al jouw nieuwe kennis en inspiratie te delen op de juiste plekken.

Aanmelden en informatie

VMeer informatie kan je op de website van de WAGGGS vinden: https://www.wagggs.org/en/events/helen-storrow-seminar-2019-info/ Solliciteren voor het seminar kan tot 15 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zien dan graag een korte uitleg (max 250 woorden) tegemoet waar je to the point in het Engels aangeeft waarom jij dé klimaatbewuste persoon bent om naar het Helen Storrow Seminar 2019 te gaan.

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!