Ben jij klaar voor een internationale ontdekkingstocht?

Scouting Nederland is op zoek naar een deelnemer voor het seminar 'the Academy' (M/V)

Je bent bekend met Scouting Nederland, maar iets in je is nieuwsgierig naar wat zich daarbuiten afspeelt. Evenementen als RoverWay en Nawaka (of je daar nu wel of niet bij was) zorgen ervoor dat je nu zeker weet dat je Scouts in Europa wilt ontmoeten om met elkaar verder te denken over ontwikkelingen binnen Scouting. Dan is The Academy precies waar je nieuwsgierig naar bent!

The Academy is een Europese netwerkbijeenkomst waarbij alles draait rondom de kernprioriteiten van de Europese regio’s van de WAGGGS en WOSM.

Scouting Nederland wil twee deelnemers afvaardigen die actief zijn op landelijk niveau of deze ambitie hebben . We zijn op zoek naar deelnemers die de ontdekkingstocht willen aangaan  om zichzelf en anderen te inspireren.

Je bezigheden

Het seminar is van 30 oktober tot en met 4 november in Skopje, Macedonië en biedt vijf hoofdleerpaden:

• Learning & Innovation
  • Social impact
  • Thriving Organisations
  • Leadership & Management of Adults
  • Communications

Je stippelt met zijn tweeën jullie eigen programma uit, zodat je na het seminar precies díe informatie hebt die je wilt en klaar bent om je ontdekkingen te delen.

Dit doe je in samenspraak met een begeleider die weet wat voor Scouting Nederland interessant is. Om de thuisblijvers op de hoogte te houden, kan worden gevraagd of je een blog of vlog tijdens je verblijf maakt. Achteraf maak je een reisverslag, waar de meest waardevolle ontdekkingen instaan welke ook gedeeld kunnen worden in de juiste werkgroepen binnen Scouting Nederland.

Je bagage

Je bent (sinds kort) actief binnen Scouting Nederland als landelijk vrijwilliger en hebt ambities om dit door te zetten en alles eruit te halen wat erin zit. Je beheerst de Engelse taal. Je voelt je thuis in een internationaal gezelschap en bent daarin representatief voor Scouting Nederland. Je staat open voor andere inzichten en wilt anderen inspireren en ondersteunen. Je bent bekend met het beleid en de huidige activiteiten van Scouting Nederland, of bent bereid om hier meer over te weten te komen, als het gaat om het leerpad wat jij wilt gaan volgen.

Je beloning

Een inspirerende internationale scoutingervaring. Door de formele en informele sessies is het seminar de perfecte setting om ideeën op te doen of verder te worden geholpen bij je eigen ideeën of plannen. Je bouwt er een internationaal netwerk op en krijgt inzicht hoe scouting in het buitenland eraan toegaat. Na het seminar kan je niet wachten om al jouw nieuwe kennis en inspiratie te delen op de juiste plekken.

Aanmelden en informatie

Voor meer informatie kan je op de website van the Academy terecht; https://thesgacademy.eu/about. Voor meer informatie over de sessies kan je naar https://thesgacademy.eu/the-sessions.

Solliciteren voor het seminar kan tot 15 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zien dan graag een korte uitleg (max 250 woorden) tegemoet waar je to the point in het Engels vertelt op welk leerpad jij je wilt focussen en waarom jij dé persoon bent om naar The Academy 2018 te gaan.

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!