Officiële opening Roverway 2018 met Frans Timmermans

Op maandag 23 juli is de start van Roverway 2018! Roverway is een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit heel Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd. Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zal de opening verrichten en gaat in gesprek met de scouts. Na afloop van de openingsshow overnachten de 4.500 scouts op het strand.

Na meer dan anderhalf jaar voorbereiding is het nu echt zo ver: Roverway 2018 gaat van start. Op maandag 23 juli worden de 4.500 scouts die deelnemen aan Roverway verwacht in Nederland. De dag start met verschillende activiteiten in Den Haag en Scheveningen. Hierna volgt de officiële openingsshow en tot slot zullen de scouts overnachten op het strand van Scheveningen. De volgende dag vertrekken zij met bussen naar verschillende locaties in Nederland voor de start van de paths.

De organisatie van Roverway 2018 is uniek doordat het evenement aangestuurd wordt door een groep jongeren met de gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Zij staan aan het hoofd van alle teams en worden daarin ondersteund door meer ervaren scouts in de rol van supporter.

Roverway 2018

Aan Roverway 2018 doen ongeveer 4.500 scouts uit meer dan 50 landen mee. De scouts starten met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland gaan. Tijdens deze Path fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en plezier te beleven. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

Scouting wereldwijd

Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren lid van Scouting in meer dan 150 landen en gebieden. Dankzij Scouting worden deze jongeren met elkaar verbonden. Om internationale ontmoetingen mogelijk te maken organiseren Scoutingorganisaties wereldwijd diverse internationale kampen en Jamborees. Scouting Nederland organiseert in de zomer van 2018 het Europese evenement Roverway.