Breng jij het waterwerk in een stroomversnelling? Deelnemer seminar Eurosea M/V

Waterscouting is altijd in beweging, soms als een kabbelend beekje, dan weer als een opkomende stormvloed. In deze wisselende stroomversnellingen is er altijd behoefte aan stippen aan de horizon waar een koers op uitgezet kan worden. Niet alleen in Nederland, ook in andere scoutingorganisaties in Europa. Daarvoor komen iedere twee jaar ambitieuze en inspirerende waterscouts uit Europa bij elkaar tijdens het seminar Eurosea. Eurosea 14 (de veertiende editie) vindt van 5 tot 9 september plaats in Barcelona. Scouting Nederland wil twee deelnemers afvaardigen die actief zijn of willen zijn binnen waterscouting bij een lokale groep of op regionaal of landelijk niveau.

Je bezigheden

Je vertrekt op 5 september naar Barcelona voor Eurosea 2018 dat tot 9 september duurt. Je neemt deel aan het programma dat wordt aangekondigd als ‘hands-on’ en actief met gastsprekers en professionals. Op het programma staat onder meer versterking van internationale contacten, ondersteuning bij uitdagingen binnen waterscouting, opzetten van internationale activiteiten en promotie van de veelzijdigheid van waterscouting. Voor je deelname bereid je je samen met je maatje voor op het programma. Samen met Scouting Nederland bepaal je het doel van je deelname voor Scouting Nederland en jezelf. Na afloop maak je een verslag van je bevindingen. Met de opgedane kennis en inspiratie ga je minstens een jaar aan de slag bij je groep, in je regio of als landelijke vrijwilliger en breng je verslag uit van je bezigheden en resultaten.

Je bagage

Je bent actief binnen het waterwerk van Scouting Nederland of wilt daar actief voor worden. Dat kan zijn op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau. Je hebt de ambitie of plannen om jouw onderdeel binnen waterscouting verder vooruit te brengen. Je beheerst de Engelse taal. Je voelt je thuis in een internationaal gezelschap en bent daarin representatief voor Scouting Nederland. Je staat open voor andere inzichten en wilt anderen inspireren en ondersteunen. Je bent bekend met waterscouting binnen de internationale bewegingen van WOSM en WAGGGS of bent bereid je daar vooraf in te verdiepen.

Je beloning

Een inspirerende internationale scoutingervaring. Door de formele en informele sessies is het seminar de perfecte setting om ideeën op te doen of verder te worden geholpen bij je eigen ideeën of plannen. Je bouwt er een internationaal netwerk op en krijgt inzicht hoe waterscouting in het buitenland eraan toegaat. Na het seminar behoor je tot die alsmaar bewegende internationale stroom van waterscouting.

Aanmelden en informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij: Ernst-Jan Jacobsen, organisatieteam van Eurosea: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnummer: 06-50124515. Je kunt individueel solliciteren. Dat kan voor 15 juli per brief aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!