Scouting Nederland maakt haar Scoutinggroepen rookvrij

Scouting Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij gaan samenwerken aan de Rookvrije Generatie door Scoutinggroepen rookvrij te maken. Deze samenwerking werd vanmiddag bekrachtigd door Floris Italianer van de Alliantie Nederland Rookvrij en Fedde Boersma, directeur van Scouting Nederland.

Fedde Boersma, directeur van Scouting Nederland: “Scouting Nederland vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren op een veilige en gezonde manier het Scoutingspel spelen. Hierbij zijn een veilige speelomgeving en een veilige sociale omgeving van groot belang. Door je Scoutinggroep rookvrij te maken, biedt je kinderen de kans om in een gezonde omgeving te spelen en hun grenzen te verleggen, waardoor ze zich persoonlijk kunnen blijven ontwikkelen. En dat alles zonder het verkeerde voorbeeld te krijgen van de volwassenen om hen heen. Zo zorgen we ervoor dat ze kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen.

Alliantie Nederland Rookvrij

De Alliantie Nederland Rookvrij is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Met een groeiend aantal partijen en personen werken ze toe naar een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van roken. De ambitie is dat iedere ouder van een kind dat wordt geboren vanaf 2017 zijn of haar kind volledig rookvrij en meerookvrij kan laten opgroeien.

“Steeds meer Nederlanders en organisaties spannen zich in voor de Rookvrije Generatie en dat is een fantastische ontwikkeling” zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij. “Steeds meer mensen beseffen dat we kinderen moeten beschermen tegen de verleiding om te gaan roken, want zien roken, doet roken. Wekelijks raken honderden kinderen verslaafd aan roken. Ruim de helft van de mensen die blijft roken sterft aan de gevolgen daarvan. Jaarlijks zijn dat 20.000 tabaksdoden en enkele duizenden door meeroken. Op een Scoutingterrein, waar kinderen aan het spelen zijn, hoort roken niet thuis”.

ANR ScoutingNL DSC7683 1 web