Scout Marjolein Sluijters ontvangt WEF award of Exceptional Women of Excellence

Vandaag ontving Marjolein Sluijters tijdens het International Women Economic Forum in Den Haag de WEF award of Exceptional Women of Excellence. Zij ontving deze award voor het werk dat ze doet voor gender equality, diversiteit en leiderschapsontwikkeling van meiden binnen en buiten Scouting.

Exeptional Women of Excellence

De award die Sluijters op Internationale Vrouwendag ontvangt is een award voor vrouwen met een onderscheidende stem en visie op leiderschap van vrouwen, die vrouwen in alle lagen van de bevolking inspireren. De jury zegt over Sluijters: “Ze toont een sterke betrokkenheid om de ontwikkeling van meisjes en jonge vrouwen te versterken. Marjolein is zich ongelooflijk bewust van haar omgeving en is opmerkzaam. Ze kan de toekomst sturen en kansen voor de organisatie realiseren.”

WAGGGS

Sluijters ontvangt de award voornamelijk voor het werk dat zij doet voor de World Association of Girl Guides en Girl Scouts (WAGGGS), één van de twee wereldbonden van Scouting. In haar functie als voorzitter van de Europese regio zet ze zich in voor gender equality, diversiteit en leiderschapsontwikkeling van meiden binnen en buiten Scouting.

Marjolein Sluijters

De 45-jarige Marjolein is al 26 jaar actief binnen Scouting en was van 2008 tot 2014 bestuurslid en internationaal commissaris van Scouting Nederland. Sinds 2016 is ze voorzitter van de Europese regio van WAGGGS, één van de wereldbonden van Scouting. In deze functies zette ze zich onder andere in voor de belangen van meisjes binnen en buiten Scouting. Marjolein: "Scouting heeft me grotendeels gemaakt tot wie ik nu ben. Binnen Scouting heb ik me persoonlijk kunnen ontwikkelen." Naast deze uitdagende vrijwilligersfuncties, is Marjolein werkzaam in de sociale sector en is ze moeder van twee kinderen.

Marjolein Sluijters prijs Marjolein Sluijters speech WhatsApp Image 2018 03 08 at 13.48.48