Realisatie Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde

Scouting Nederland bedankt alle deelnemers van de Postcode Loterij voor de geweldige bijdrage van 1.650.000 euro voor Scouting! Met deze bijdrage van de Postcode Loterij kan Scouting Nederland ervoor blijven zorgen dat jaarlijks meer dan 100.000 kinderen en jongeren zich spelenderwijs persoonlijk kunnen ontwikkelen.

Alle kinderen op avontuur in de natuur!

Trots! Dat is wat we zijn op het unieke Scoutinglandgoed in Zeewolde; een ongekend mooi terrein midden in de natuur én aan het water. Een plek die Scouting Nederland de mogelijkheid biedt om iedereen kennis te laten maken met Scouting: meiden en jongens, met en zonder beperking,scouts en niet-scouts uit Nederland en de rest van de wereld.

Op het Scoutinglandgoed komt waar Scouting voor staat en wat we belangrijk vinden voor de toekomst samen. Het is een plek die Scouting verbindt met de samenleving, waar fietsers, ruiters en wandelaars vrij toegang hebben. Een plek die we alleen kunnen realiseren in samenwerking met anderen, zoals provincie, gemeente, Staatsbosbeheer, bedrijven, onderwijsinstellingen en heel veel vrijwilligers. Onze Scoutingvrijwilligers spelen niet alleen bij de realisatie, maar ook bij het beheer en het bieden van activiteiten een cruciale rol op het Scoutinglandgoed. Door al deze inzet kunnen we al heel veel kinderen avonturen in de natuur bieden. We dromen er van om alle kinderen die kans te bieden.

Het Avonturenhuis, een verblijfsaccommodatie voor zowel kinderen met als zonder beperking, maakt het mogelijk dat alle kinderen avonturen kunnen beleven en overnachten in de natuur. Ook kinderen die niet de mogelijkheid hebben om op het terrein in tenten te komen kamperen. Zo krijgen kinderen met en zonder beperking samen de mogelijkheid om avonturen te beleven.

Het Avonturenhuis is een schitterend project vol met ambities en dromen, dat Scouting Nederland, ondersteund door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, heel graag samen met de Postcode Loterij wil realiseren.

We zijn ongelofelijk blij dat we met deze extra bijdrage van de Postcode Loterij onze plannen om kunnen gaan zetten naar werkelijkheid in de toekomst!

ScoutingNederland cheque lr

Foto: Roy Beusker Fotografie, Nationale PostcodeLoterij.
Jaap Boot (voorzitter Scouting Nederland), Nicolette van Dam (ambassadeur PostcodeLoterij), Fedde Boersma (directeur Scouting Nederland) en Janneke van Aartrijk (partnerships & sponsoring Scouting Nederland) met de ontvangen cheques. Naast de eenmalige bijdrage voor het Avonturenhuis ontving Scouting Nederland ook haar jaarlijkse bijdrage.

Alle kinderen op avontuur in de natuur

Artist impression: MOST ARCHITECTURE en TomDavid – Rotterdam