Scouting Academy

Als vrijwilliger bij Scouting vorm je een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Daarom vinden we het belangrijk, dat je je ook als vrijwilliger blijft ontwikkelen. Deze ontwikkeling staat bij Scouting Academy centraal, zodat je voldoende deskundigheid op zak hebt om jouw functie binnen Scouting te vervullen. Wat je al kunt, hoef je met Scouting Academy niet opnieuw te leren. Wat je leert binnen Scouting, kun je ook buiten Scouting gebruiken. Dat leren doe je op je eigen manier: het volgen van een training, stage lopen, praktijkervaring opdoen in je eigen groep of het thuis doornemen van modules. 

Kies hieronder je functie binnen Scouting en lees meer over Scouting Academy voor jou!

Voor leiding

PST2

academy algemeen

Voor groepsbegeleiders

ankeiler pst 1

ontdek bever

 

 

Het doel van Scouting Academy

Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn en andersom: wat je buiten Scouting hebt geleerd, hoef je binnen Scouting niet opnieuw te leren. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel 'competenties' genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Een competentie is het totaal van vaardigheden, kennis en houding over een bepaald onderwerp. Door met het systeem van competenties te werken, wordt de deskundigheid van vrijwilligers bevorderd en krijgt het spel meer kwaliteit. Dat is belangrijk, want het draait tenslotte om het Scoutingspel.

Scouting Academy nieuwsbrief

De nieuwsbrief met het laatste nieuws, handige weetjes en tips over Scouting Academy. De Scouting Academy nieuwsbrief wordt verstuurd aan leden van het landelijk team Scouting Academy,  opleiders, trainers, instructeurs, trainerscoördinatoren/ voorzitters van trainersteams, praktijkcoaches, steunpunten en praktijkbegeleiders. 

Ben je ook geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom Scouting Academy? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief: