Mijn Scouting

Mijn Scouting is jouw online Scoutingprofiel waarmee je in kunt loggen op alle websites van Scouting Nederland, je regio en je groep. Met je Mijn Scouting-login kom je ook in Scouts Online, waar je je persoonlijke gegevens kunt aanpassen. Scouts Online helpt je daarnaast met de ledenadministratie en de financiën in je groep of regio, maar je kunt je er ook eenvoudig en snel inschrijven voor evenementen en trainingen. Heb je nog geen profiel? Dan kun je dat ook aanmaken door de stappen te volgen in Scouts Online.

De informatie voor leden op Scouting.nl is zonder in te loggen beschikbaar, zodat het zo makkelijk mogelijk is om dat wat je zoekt, te kunnen vinden en te gebruiken. De informatie op de website is verdeeld onder de vijf succesfactoren van een Scoutinggroep: Spel, Vrijwilligers, Accommodatie & materiaal, Bestuur & organisatie, Financiën. Je kunt er ook voor kiezen om via het topmenu, helemaal bovenaan deze pagina, te navigeren op leeftijdsgroep, als je jeugdlid of leidinggevende bent.

Spel

Bij Scouting spelen meiden en jongens van alle leeftijden samen het Scoutingspel waarbij ze tegelijkertijd stiekem ook nog van alles leren. Het spelen van dit spel in de verschillende speltakken is een belangrijk onderdeel van Scouting en vormt één van de succesfactoren van een gezonde Scoutinggroep.

Vrijwilligers

Scouting Nederland is een jeugd- en jongerenorganisatie en heeft meer dan 25.000 enthousiaste en actieve vrijwilligers die een bijdrage leveren aan het ontwikkeling van kinderen en jongeren. Vrijwilligers zijn dus een belangrijke succesfactor binnen Scouting Nederland.

Accommodaties & materiaal

Bij Scouting kunnen kinderen ravotten in de mooiste natuurgebieden, leren ze zeilen op open water en kamperen jongeren op prachtige plekken in binnen- en buitenland: Scouting biedt een veilige speelomgeving waar meiden en jongens uitdagende activiteiten kunnen ondernemen.

Bestuur & organisatie

Scouting Nederland is een organisatie waarbij op verschillende niveaus bestuurd wordt. Het bestuur van een Scoutinggroep is bijvoorbeeld een belangrijke succesfactor voor een gezonde groep. Onder Bestuur & organisatie vind je alles wat je nodig hebt om je Scoutinggroep goed te laten functioneren. Ook krijg je een beeld van de organisatie van Scouting Nederland.

Financiën

Bij een financieel gezonde groep komt veel kijken. Hoe zorg je als penningmeester voor een goed financieel beleid? Hoe stel je financiële stukken op en waar komen je inkomsten vandaan? Welke regelgeving is van toepassing? Bij financiën kun je bijvoorbeeld denken aan het regelen van verzekeringen, het aanvragen van subsidies, maar ook aan andere ondersteuning zoals regelingen voor mensen met een laag inkomen.