ISGF

ISGF Logo

ISGF is een organisatie van volwassen scouts die het belangrijk vinden om de waarden van Scouting uit te dragen en hun onderlinge vriendschappen te behouden. Afdelingen van de fellowship zijn in twee derde van de landen van de wereld actief. Leden komen regelmatig bij elkaar op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Soms gewoon voor de gezelligheid en met vrienden onder elkaar, andere keren om humanitaire projecten te ondersteunen in de samenleving. Dat kan zowel een project zijn voor jongere scouts en guides als een project voor andere doelgroepen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een wereldwijde speelgoedactie met de UNHCR voor kinderen in vluchtelingenkampen.

Ná, maar ook náást je actieve leven bij Scouting Nederland kan jij als volwassene lid worden van de Nederlandse afdeling van de Fellowship: NSGF-NL. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw ervaring en expertise op het gebied van Scouting beschikbaar blijft voor de jongere generatie scouts en maak je nieuwe vrienden op internationaal niveau!

De tijd die je hiervoor wil investeren is in overleg helemaal door jou zelf te bepalen.

Er zijn momenteel in twee derde van de landen van de wereld Fellowships actief. De leden komen regelmatig bij elkaar op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Soms gewoon voor de gezelligheid en met vrienden onder elkaar, andere keren om humanitaire projecten te ondersteunen in de samenleving. Dat kan zowel een project zijn voor jongere scouts en guides als, een project voor andere doelgroepen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een wereldwijde speelgoedactie met de UNHCR voor kinderen in vluchtelingenkampen.

Lid worden van de ISGF betekent niet automatisch een lidmaatschap bij Scouting Nederland. Het zijn twee losse organisaties met uiteraard veel verbindingen en overeenkomsten. Want: eens een scout, altijd een scout! Toch?

Dus: blijf lid van Scouting Nederland - je bent dan altijd verzekerd - , maar meld je ook aan

bij de Nederlandse Fellowship. Je blijft dan betrokken bij onze mooie wereldwijde organisatie.

De bijdrage voor 2019 aan de Nederlandse Fellowship bedroeg slechts 1 euro per maand. Bekijk de site voor meer informatie: www.isgf.org. Of neem contact op met Sjoerd Heeringa (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Marijke Corsmit-van Geffen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ook bij de infostand op de markt tijdens de Scout-In kan je bij hen je vragen kwijt.