Headerafbeelding

Ledenvoordeel

Iedere Scoutinggroep in Nederland is aangesloten bij Scouting Nederland. Als je lid wordt van een Scoutinggroep, word je automatisch lid van Scouting Nederland en daarmee van beide wereldorganisaties WOSM en WAGGGS. De Scoutcard is je lidmaatschapsbewijs. Ieder jaar kun je je nieuwe Scoutcard downloaden en printen vanuit Scouts Online. Als lid van Scouting Nederland heb je vele voordelen in binnen- en buitenland.

• Op vertoon van je Scoutcard krijg je korting bij het kopen van een geselecteerd aantal artikelen in de ScoutShop. Check voor de nieuwste aanbiedingen www.scoutshop.nl.
• Je kunt kamperen op de ruim twintig Scouting Labelterreinen van Scouting Nederland. Kijk voor meer informatie op labelterreinen.scouting.nl.
• Je krijgt met je Scoutcard regelmatig korting op verblijfskosten wanneer je kampeert op Scoutingterreinen in het buitenland.
• Je kunt deelnemen aan (inter)nationale Scoutingevenementen.
• Je kunt de Scoutcard gebruiken om je te identificeren als scout. Op de Scoutcard staat in het Engels aangegeven dat je lid bent van Scouting Nederland en ook van de wereldorganisaties WOSM en WAGGGS. Zorg dat jij je Scoutcard altijd bij je hebt als je op reis gaat, want je weet nooit wanneer je hem nodig hebt!

Naast je Scoutcard biedt het lidmaatschap van Scouting Nederland je nog meer voordelen. Lees erover op de pagina lidmaatschapsinformatie.

Scoutcard downloaden

Om je Scoutcard te downloaden, ga je naar Scouts Online en log je in. Vervolgens klik je links bovenin op 'Mijn Scouting' en vervolgens op 'Mijn basisgegevens'. Klik rechts onderin op 'Download Scoutcard' en dan opent zich een PDF met jouw Scoutcard. Ten slotte kun je jouw Scoutcard printen.