fotolijn
Scout-Up Your Summer 2016!

Scout-Up Your Summer 2016!

Heb je al zomerkampplannen voor volgend jaar?

Upgrade jouw zomerkamp in 2016 door met je scouts en/of explorers deel te nemen aan Scout-Up Your Summer 2016! Samen…

Lees verder
We gaan deze zomer weer naar Ghana!

We gaan deze zomer weer naar Ghana!

Nieuwe reizen voor explorers en roverscouts

Aankomende zomer worden er weer twee reizen naar Ghana georganiseerd: de Ghana Experience en de Ghana Challenge. De Ghana Experience…

Lees verder
World Scout Moot 2017

World Scout Moot 2017

Ontwikkel je in IJsland

Van 25 juli tot en met 2 augustus 2017 vindt de World Scout Moot plaats in IJsland. Ben je tijdens…

Lees verder
Scouting gestart in de Bijlmer

Scouting gestart in de Bijlmer

Feestelijke installatie Majoor Bosshardtgroep

Vandaag is met een feestelijke installatie de Majoor Bosshardtgroep gestart in de Bijlmer in Amsterdam. De Scoutinggroep Majoor Bosshardt maakt…

Lees verder
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Scouting Nederland

Voor 7-11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen bij een groep bij jou in de buurt. Je kunt de jungle alvast ontdekken met leuke games en activiteiten op de welpensite.

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Geef de Junglegids of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli cadeau!

Partners van Scouting