fotolijn
Postcode Loterij steunt Scouting

Postcode Loterij steunt Scouting

Goed Geld Gala 2016

Scouting Nederland heeft opnieuw een prachtige bijdrage ontvangen van de Postcode Loterij. In 2016 schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag…

Lees verder
Kom in actie! - Scouting ook samen met vluchtelingen

Kom in actie! - Scouting ook samen met vluchtelingen

Het lot van de vele vluchtelingen raakt Scouting. Wat kun jij doen met je groep?

Het lot van de vele vluchtelingen raakt Scouting. Sinds de grote instroom van vluchtelingen dit najaar zijn er verschillende initiatieven ontstaan…

Lees verder
Schrijf je nu in voor de HIT 2016!

Schrijf je nu in voor de HIT 2016!

Zin in een Pasen vol uitdaging?

Wat doe jij dit jaar met Pasen? Laat je uitdagen en schrijf je in voor de HIT! Je hebt de…

Lees verder
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Scouting Nederland

Voor 7-11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen bij een groep bij jou in de buurt. Je kunt de jungle alvast ontdekken met leuke games en activiteiten op de welpensite.

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Geef de Junglegids of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli cadeau!

Partners van Scouting