fotolijn
Decemberkalender 2016

Decemberkalender 2016

Kras iedere dag een nieuw vakje open voor een cadeau of actie van ScoutShop!

Vanaf vandaag is de feestdagengekte los gebarsten bij ScoutShop: in de decemberkalender vind je de hele maand december allerlei cadeaus!

Lees verder
Nieuw: app Zakboekje

Nieuw: app Zakboekje

Hij is online: dé app waarmee je nooit meer met onbeantwoorde vragen zit op kamp of tijdens een opkomst!

Hoe gaat de diagonaalsjorring ook alweer? En die tochttechniek, hoe werkte die precies? Welk vuurtje zou het beste zijn om…

Lees verder
Scouting genomineerd voor vrijwilligersprijs

Scouting genomineerd voor vrijwilligersprijs

De interactieve aanpak van #Scouting2025 heeft voor nieuwe energie gezorgd en diverse andere organisaties geïnspireerd.

Het project #Scouting2025 is genomineerd voor een Meer dan handen Vrijwilligersprijs! Stem jij op #Scouting2025? De prijzen worden op Nationale…

Lees verder
Zoek en boek je kamplocatie

Zoek en boek je kamplocatie

Gratis boekingssysteem voor Scoutingorganisaties

Veel Scoutinggroepen verhuren hun clubhuis of kampeerterreinen aan andere scouts en vaak ook aan niet-scouts. Tegelijkertijd zijn scouts jaarlijks op…

Lees verder

Scouting Nederland

Voor 7-11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen bij een groep bij jou in de buurt. Je kunt de jungle alvast ontdekken met leuke games en activiteiten op de welpensite.

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Geef de Junglegids of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli cadeau!

Partners van Scouting