fotolijn
Leadership skills trainen

Leadership skills trainen

Nederlandse scouts geven training in Ghana

Van 13 maart tot 13 april a.s. gaan Ruud Tilburgs en Elly van Buren, twee trainers van Scouting Nederland, naar…

Lees verder
Zin in een week op het water?

Zin in een week op het water?

Kom (beter) leren zeilen!

Van 11 juli tot en met 22 augustus 2015 organiseert Zeilschool Scouting Nederland weer zes zomerweken vol zon, wind en…

Lees verder
Vertel je klas over Scouting

Vertel je klas over Scouting

Spreekbeurtpakket

Wist je dat Scouting een heel leuk spreekbeurtpakket heeft? Vertel je klas over Scouting en verdien de unieke spreekbeurtbadge!

Lees verder
Scout-In15 Level Up!

Scout-In15 Level Up!

Inschrijving gestart

Scout-In is hét evenement voor alle leiding, roverscouts, bestuursleden en andere vrijwilligers van Scouting in Nederland. Een weekend lang zijn…

Lees verder
Inspirerende routeplanner gezocht

Inspirerende routeplanner gezocht

Scouting Nederland op zoek naar 'inspirerende routeplanner'

Draag als voorzitter van de Vereniging Scouting Nederland bij aan de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens.

Lees verder
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Scouting Nederland

Voor 7-11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen bij een groep bij jou in de buurt. Je kunt de jungle alvast ontdekken met leuke games en activiteiten op de welpensite.

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Geef de Junglegids of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli cadeau!

Partners van Scouting