fotolijn
Scout-Up Your Summer

Scout-Up Your Summer

Upgrade je zomerkamp in 2017!

Een gaaf zomerkamp met een te gek programma op Scoutinglandgoed Zeewolde voor scouts en explorers! Maak je kamp uniek door…

Lees verder
Op kamp!

Op kamp!

Zoek en boek je kamplocatie

Op kamp en op zoek naar een mooie locatie? Bekijk het overzicht van de voor verhuur beschikbare gebouwen en terreinen…

Lees verder
Financiële minima

Financiële minima

Wat kun je doen als Scoutinggroep?

Ondanks dat Scouting een van de meest goedkope vormen van vrijetijdsbesteding voor kinderen is, is het betalen van de contributie…

Lees verder
Leer (beter) zeilen!

Leer (beter) zeilen!

Zomerweken Zeilschool Scouting Nederland

Een week op kamp, (beter) leren zeilen, zon, wind, water en nieuwe vrienden maken? Kom deze zomer naar Zeilschool Scouting…

Lees verder
HIT 2017

HIT 2017

Kies uit meer dan 60 kampen tijdens het Paasweekend

Op zes plaatsen in Nederland hikes en kampen voor alle leeftijden. Schrijf je nu in!

Lees verder

Scouting Nederland

Voor 7-11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen bij een groep bij jou in de buurt. Je kunt de jungle alvast ontdekken met leuke games en activiteiten op de welpensite.

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Geef de Junglegids of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli cadeau!

Partners van Scouting