fotolijn
Scouting Nederland organiseert Roverway 2018!

Scouting Nederland organiseert Roverway 2018!

Zomer 2018 brengt Roverway en Nawaka naar Scoutinglandgoed Zeewolde.

Scouting Nederland organiseert in 2018 het internationale evenement Roverway, voor scouts van 16-22 jaar uit heel Europa, op Scoutinglandgoed Zeewolde.…

Lees verder
We gaan weer naar Ghana!

We gaan weer naar Ghana!

Ga jij in de zomer van 2016 mee naar Ghana?

In de zomer van 2016 organiseert Team Partnership Ghana weer twee fantastische reizen naar Ghana: een reis voor explorers én…

Lees verder
Scout-Up Your Summer

Scout-Up Your Summer

Inschrijving geopend!

Upgrade je zomerkamp van 2016 met te gekke Up-activiteiten! 

Lees verder
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Scouting Nederland

Voor 7-11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen bij een groep bij jou in de buurt. Je kunt de jungle alvast ontdekken met leuke games en activiteiten op de welpensite.

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Geef de Junglegids of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli cadeau!

Partners van Scouting