fotolijn
Fotowedstrijd #zomerkamp2016

Fotowedstrijd #zomerkamp2016

Doe mee op Instagram en win een slackline voor je groep!

Doe jij mee aan de zomerkampfotowedstrijd van Scouting en ScoutShop? Volg Scouting op Instagram (@scouting_nl), plaats je mooiste zomerkampfoto op…

Lees verder
Waterscouts: vragen omtrent slepen

Waterscouts: vragen omtrent slepen

Minister geeft antwoord op kamervragen omtrent sleepproblematiek

Door een nieuwe handhaving op de wetgeving is de omschrijving van een sleepboot veranderd, waardoor geen enkel schip meer een…

Lees verder
Nieuwe ScoutVloggers

Nieuwe ScoutVloggers

Roelof en Josien gaan het land in voor ScoutTV

Sinds deze week is het team van #ScoutVlog versterkt met twee nieuwe vloggers. Roelof en Josien zullen naast Luuk en…

Lees verder
Scout-Up Your Summer in volle gang

Scout-Up Your Summer in volle gang

Volg Scout-Up Your Summer op Facebook!

Scout-Up Your Summer, het zomerkamp van 2016 op Scoutinglandgoed Zeewolde, is in volle gang. Niets missen? Volg alles op Facebook!

Lees verder

Scouting Nederland

Voor 7-11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Wat voor jou? Kom dan kijken en meedoen bij een groep bij jou in de buurt. Je kunt de jungle alvast ontdekken met leuke games en activiteiten op de welpensite.

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Geef de Junglegids of het verhalenboek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli cadeau!

Partners van Scouting