Overige regelgeving

Financiële regelgeving

Rondom financiën, belastingen en fondsenwervende acties is veel wet- en regelgeving van toepassing. De belangrijkste regels en informatie die voor scouts van toepassing zijn, vind je hieronder. Andere regelgeving vind je onder Accommodaties & materiaal.

ANBI & SBBI Populair

2589 downloads

Energiebelasting Populair

1465 downloads

Gemaakte kosten als gift aftrekken Populair

1486 downloads

Infoblad over regelgeving rondom algemeen nut beogende instellingen (ANBI) en de mogelijkheid en giften af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting (en de mogelijkheid om niet gedeclareerde kosten als gift aan te merken).

Omzetbelasting Populair

1446 downloads

Infoblad over regelgeving rondom omzetbelasting (BTW) en de vrijstellingen voor het jeugdwerk in de belastingwetgeving.

Onkostenvergoedingen Populair

1153 downloads

Infoblad over regelgeving rondom onkostenvergoedingen / vrijwilligersvergoeding en belastingwetgeving.

Schenken Populair

836 downloads

Infoblad over regelgeving rond giften en schenken.Wat is een schenking en moet je belasting betalen.

Toeristenbelasting Populair

714 downloads

Infoblad over regelgeving rondom toeristenbelasting en ontheffing of vrijstelling van toeristenbelasting.

Vergoeding aan vrijwilligers Populair

715 downloads

Vrijwilligers die kosten maken voor organisaties kunnen op verschillende manieren tegemoet gekomen worden. In dit infoblad worden de mogelijkheden op een rij gezet en wordt aangegeven welke fiscale mogelijkheden er zijn voor vrijwilligers op het moment dat ze afzien van een vergoeding.

Vergunningen bij financiële acties Populair

1002 downloads

Scoutinggroepen verzinnen vaak allerlei acties om hun financiële situatie te verbeteren. Soms heb je voor deze activiteiten speciale toestemming nodig en ben je gebonden aan allerlei wettelijke regels, zoals de wet op de kansspelen of mogelijk heb je een vergunning nodig.

WOZ & OZB Populair

886 downloads

Infoblad over regelgeving rond onroerende zaak belasting (OZB), de Wet onroerende zaken (WOZ), de WOZ waarde van je opstal en het indienen van bezwaar.

Delen op: