Overige regelgeving

Financiële regelgeving

Rondom financiën, belastingen en fondsenwervende acties is veel wet- en regelgeving van toepassing. De belangrijkste regels en informatie die voor scouts van toepassing zijn, vind je hieronder. Andere regelgeving vind je onder Accommodaties & materiaal.

ANBI & SBBI Populair

2730 downloads

Energiebelasting Populair

1525 downloads

Gemaakte kosten als gift aftrekken Populair

1575 downloads

Infoblad over regelgeving rondom algemeen nut beogende instellingen (ANBI) en de mogelijkheid en giften af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting (en de mogelijkheid om niet gedeclareerde kosten als gift aan te merken).

Omzetbelasting Populair

1511 downloads

Infoblad over regelgeving rondom omzetbelasting (BTW) en de vrijstellingen voor het jeugdwerk in de belastingwetgeving.

Onkostenvergoedingen Populair

1215 downloads

Infoblad over regelgeving rondom onkostenvergoedingen / vrijwilligersvergoeding en belastingwetgeving.

Schenken Populair

871 downloads

Infoblad over regelgeving rond giften en schenken.Wat is een schenking en moet je belasting betalen.

Toeristenbelasting Populair

748 downloads

Infoblad over regelgeving rondom toeristenbelasting en ontheffing of vrijstelling van toeristenbelasting.

Vergoeding aan vrijwilligers Populair

747 downloads

Vrijwilligers die kosten maken voor organisaties kunnen op verschillende manieren tegemoet gekomen worden. In dit infoblad worden de mogelijkheden op een rij gezet en wordt aangegeven welke fiscale mogelijkheden er zijn voor vrijwilligers op het moment dat ze afzien van een vergoeding.

Vergunningen bij financiële acties Populair

1053 downloads

Scoutinggroepen verzinnen vaak allerlei acties om hun financiële situatie te verbeteren. Soms heb je voor deze activiteiten speciale toestemming nodig en ben je gebonden aan allerlei wettelijke regels, zoals de wet op de kansspelen of mogelijk heb je een vergunning nodig.

WOZ & OZB Populair

940 downloads

Infoblad over regelgeving rond onroerende zaak belasting (OZB), de Wet onroerende zaken (WOZ), de WOZ waarde van je opstal en het indienen van bezwaar.

Delen op: