Activiteitengebieden

 

Bij Scouting wordt gewerkt met acht activiteitengebieden. Hieronder lees je welke activiteiten onder welk activiteitengebied vallen.

Uitdagende ScoutingtechniekenUItdagende Scouting Technieken

Als scout leer je veel technieken. Onder het activiteitengebied Uitdagende Scoutingtechnieken vallen activiteiten als snijden, hakken en zagen, kaart en kompas, routetechnieken, zeilen of varen, en roeien of wrikken.

ExpressieExpressie

Onder het activiteitengebied Expressie vallen alle creatieve uitingen waarmee je iets van jezelf
laat zien. Denk hierbij aan dans, muziek, toneel, film, fotografie of grafische technieken.

Sport & SpelSportspel

Bij Scouting doe je lekker vrijblijvend aan sport en spel. Je kunt gaan voetballen, hockeyen of schaatsen. Je doet een postenspel, je organiseert een dartwedstrijd of je speelt hints. Alles kan!

BuitenlevenBuitenleven

De natuur is belangrijk bij Scouting en jij bent natuurlijk ook het liefst buiten.
Het activiteitengebied Buitenleven past hier perfect bij! Je leert over sterrenkunde of je verdiept je in natuurbeheer. Voor de echte uitdaging ga je natuurlijk op survival!

IdentiteitIdentiteit

Wie ben jij en hoe gedraag je je? Jouw identiteit wordt gevormd door je omgeving, maar ook
door hoe je jezelf ziet. Het activiteitengebied Identiteit gaat dan ook over activiteiten die te maken hebben met je zelfbeeld en levensovertuiging en hoe je jouw afdeling ziet. Praat er eens over
met de rest van de explorers en kom tot leuke resultaten.

SamenlevingSamenleving

Dit activiteitengebied gaat over de samenleving, over hoe je samen leeft met andere mensen,
in je afdeling maar ook daarbuiten. Zet je bijvoorbeeld samen met je afdeling eens in voor verzorgingstehuizen, daklozen of goede doelen. Jullie werk kan andere mensen heel erg helpen.

InternationaalInternationaal

Scouting is een wereldwijde organisatie en je vindt scouts overal! Het activiteitengebied Internationaal beslaat alle activiteiten die met Scouting internationaal te maken hebben. Je doet bijvoorbeeld mee met JOTA-JOTI en maakt contact met scouts aan de andere kant van de wereld,
je gaat mee naar Ghana of je leert meer over andere culturen door te schrijven met een
buitenlandse scout die je vindt via Postbox. Mogelijkheden genoeg om internationaal te gaan dus!

Veilig & GezondVeilig  gezond

Dit activiteitengebied draait om veiligheid in alle aspecten van het woord. Je doet hierbij activiteiten die met het checken van je materiaal en het Scoutinggebouw te maken hebben, maar je bent ook bezig met koken en hygiëne, en je leert over de gevaren van seks, drugs en alcohol.

Bewaren